Volledig scherm
Johan Vlemmix en Patricia Paay © ANP

Paay en Vlemmix gaan hun sekspoprel toch voor de rechter uitvechten

Patricia Paay en Johan Vlemmix gaan hun geschil in een openbare zitting voor de rechter uitvechten. De rechtbank Den Bosch laat dat weten. Paay heeft Vlemmix aangeklaagd omdat de Brabantse entertainer/ondernemer vorig jaar het plan zou hebben gehad een sekspop van Paay te gaan produceren.

Beide partijen hadden tot gisteren de tijd om hun kijk op de zaak schriftelijk in te dienen. De rechter heeft nu besloten beiden op zitting te willen horen. Een datum daarvoor wordt later deze maand bekend.

Paay eist een schadeclaim van 30.000 euro van Vlemmix. Ondernemer/entertainer Vlemmix kwam kort na de affaire rond het uitgelekte plasseksfilmpje van Paay met het idee om sekspoppen van de diva te laten maken. Volgens hem was daar veel vraag naar.

Klanten

Patricia Paay vindt dat zij daarmee opnieuw publiekelijk door het slijk wordt gehaald. Vlemmix kondigde vervolgens aan op zijn beurt twee ton van Paay te eisen, vanwege misgelopen inkomsten. Volgens Vlemmix was er veel belangstelling voor een Paay-sekspop en verdwenen zijn potentiële klanten als sneeuw voor de zon door de commotie. 

Die claim van twee ton trok Vlemmix kortgeleden in. Maar Paay houdt voet bij stuk. Ook andere pogingen van Vlemmix om Patricia Paay van een rechtszaak te weerhouden, liepen op niks uit. Vlemmix zegt dat Paay zelfs had kunnen verdienen aan zijn idee, maar dat hij er meteen vanaf zag toen zij het niks vond en dat het plan slechts een in een opwelling geopperd ideetje was. 

Patricia Paay is in nóg een rechtszaak verwikkeld. 25 juli doet de rechter uitspraak in de zaak die zij aanspande tegen GeenStijl voor het verspreiden van het plasseksfilmpje. Daar eist zij 450.000 euro.

Kijk hier naar  een video over de sekspoppen van Vlemmix: