Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Pas als bijzondere letters als chocola worden aangeboden, kan ik het sinterklaasfeest omarmen

columnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

Elk jaar opnieuw, in aanloop naar pakjesavond, besef ik dat ik nooit een volwaardige burger van dit land zal kunnen worden, omdat bepaalde feesten – waaronder Sinterklaas – helemaal niet inclusief van karakter zijn.

Van de week zetten wij thuis onze schoentjes. Ik kocht voor iedereen een chocoladeletter en had er zelf ook graag een gekregen, maar nog steeds was ik de enige voor wie Hema geen plekje had ingeruimd in zijn assortiment.

Mijn voornaam begint namelijk met een Ö. Die letter ontbreekt steevast in de schappen van onze winkels. Hoe kan dat in vredesnaam?

Wie Hans, Rennie of Erik heet, zal dit probleem niet herkennen, maar als drager van de naam Özcan raak ik keer op keer teleurgesteld in onze samenleving.

  1. Charly Luske, René van Kooten en Anne Kuik in de Ochtend Show to go

    Charly Luske, René van Kooten en Anne Kuik in de Ochtend Show to go

    Boze Zeeuwen gaan morgen op weg naar Den Haag om hun onvrede te uiten over staatssecretaris Barbara Visser en haar besluit om de verhuizing van de marinierskazerne in Vlissingen af te blazen. Verslaggever Ernst Jan Rozendaal is bij ons te gast om daarover te praten. Ook acteurs René van Kooten en Charly Luske schuiven aan om te vertellen over hun nieuwe voorstelling Jesus Christ Superstar in Concert. De Ochtend Show to go wordt morgen gepresenteerd door Hila Noorzai en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op deze site.