Burgemeester van Breda Paul Depla tijdens de persconferentie.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester van Breda Paul Depla tijdens de persconferentie. © ANP

Paul Depla: Landelijke maatregelen worden steeds overbodiger

Het kabinet moet gemeenten veel meer speelruimte geven om te zorgen dat Nederlanders goed uit de coronacrisis komen. Dat stelt Paul Depla, voorzitter van de VNG-commissie Sociale Impact Covid-19. Hij vindt de landelijke maatregelen die Den Haag oplegt, steeds overbodiger worden bij verdere heropening van de samenleving. 

5 reacties

 • Mattie Veld

  1 maand geleden
  Pietje je hebt tegenwoordig teletekst, dan kun je gewoon alles volgen. Volgens mij leef je in de verkeerde tijd.
 • m bruijn

  1 maand geleden
  Ik geloof niet dat deze man bij mij enig vertrouwen kan wekken.
 • Sjaak Burken

  1 maand geleden
  Naar Pipo en Pinokkio luister ik ook niet meer maar deze man heeft nog wel wat te vertellen.
 • Mari van Delft

  1 maand geleden
  Als gemeente zelf de regie krijgt moeten ze veeeel beter controleren. In erg winkels en restaurants die zeggen zich aan de regels te houden gaat het nogal eens mis. Tafels worden met een en het zelfde doekje "schoon" gewist zonder ze iedere keer te spoelen in schoon ontsmettings water. In winkels bij lange na geen anderhalve mtr. en ontsmette mandjes. Als deze ondernemers zelf beter handelen zou het veel verschil maken, maar helaas is de ervaring na een weekendje weg.
 • Pieter Zeeuw

  1 maand geleden
  De Tijdelijke Wet Maatregelen Covid-19 eindigt per 1 juni 2021. Maar met de huidige generatie 2e kamer leden zal dit gewoon verlengd worden, de meesten hebben geen kaas gegeten van besturen en over het trio Rutte, De Jonge, Grappighaus maak ik verder geen woorden meer vuil, als die iets zeggen doe ik oordopjes in.