Paul van Geest treedt toe tot een belangrijk adviesorgaan van de paus.
Volledig scherm
PREMIUM
Paul van Geest treedt toe tot een belangrijk adviesorgaan van de paus. © Marco De Swart

Paul gaat de paus adviseren: ‘In Nederland staat de kerk behoorlijk op instorten’

VideoAls eerste Nederlander ooit gaat Paul van Geest de paus adviseren. De hoogleraar theologie en kerkgeschiedenis is ‘voor het leven’ benoemd tot lid van een belangrijke pauselijke adviesclub.

 1. Nabestaanden hevig teleurgesteld: ‘slechts’ tbs voor man die twee mensen doodstak in bioscoop
  VIDEO

  Nabestaan­den hevig teleurge­steld: ‘slechts’ tbs voor man die twee mensen doodstak in bios­coop

  De man die exact een jaar en een dag geleden het echtpaar Gina en Marinus doodstak in de Pathé bioscoop in Groningen, krijgt van de rechtbank tbs met dwangverpleging opgelegd. Ergün S. krijgt voor de dubbele doodslag dus geen celstraf. S. lijdt al heel lang aan psychoses en die hebben ervoor gezorgd dat hij doorsloeg, oordeelt de rechtbank. Deskundigen oordeelden al dat Ergün volledig ontoerekeningsvatbaar was tijdens de steekpartij.
 2. Chinese hackers breken in bij het Vaticaan

  Chinese hackers breken in bij het Vaticaan

  Chinese hackers hebben de afgelopen drie maanden ingebroken in het computersysteem van het Vaticaan, dat meldt de New York Times. De cyberaanvallen zouden op dezelfde manier zijn opgezet als acties die eerder werden uitgevoerd tegen Tibetaanse boeddhisten, Oeigoeren en leden van de Falun Gong cult en die bedoeld waren om diplomatieke documenten te stelen. Het Vaticaan en de communistische regering in Peking zijn verwikkeld in moeizame onderhandelingen over de benoeming van nieuwe bisschoppen.