De wachtrijen op Schiphol tijdens de Pinksterdrukte.
Volledig scherm
De wachtrijen op Schiphol tijdens de Pinksterdrukte. © ANP / ANP

Personeel Schiphol vreest voor hoge werkdruk en veiligheid in zomervakantie: ‘Mensen raken uitgehold’

Personeel op Schiphol maakt zich grote zorgen om de hoge werkdruk in de aankomende zomervakantie. Medewerkers vrezen dat hun veiligheid en die van passagiers in gevaar komt door de aanhoudende problemen op de luchthaven. Dat blijkt uit onderzoek van vakbond FNV onder 664 werknemers.

 1. Man brengt per ongeluk verhuisspullen schoondochter naar de stort, maar de verzekeraar keert niet uit
  18

  Man brengt per ongeluk verhuis­spul­len schoondoch­ter naar de stort, maar de verzeke­raar keert niet uit

  Het zal je maar gebeuren: help je je schoondochter bij de verhuizing, breng je per ongeluk spullen die mee moeten naar het nieuwe huis, naar de vuilstort. Het overkwam een klant van VCN Verzekeringen uit Nuenen. De man wil nu dat VCN de schade via de aansprakelijkheidsverzekering vergoedt, maar de verzekeraar weigert dat. De zaak diende onlangs voor de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening.
 2. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
  PREMIUM

  Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

  Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’