Eten bestel je op camping De Bosgraaf in Lieren met een QR-code vanaf je kampeerplaats.
Volledig scherm
PREMIUM
Eten bestel je op camping De Bosgraaf in Lieren met een QR-code vanaf je kampeerplaats. © Maarten Sprangh

Personeelstekort dwingt hotels en campings tot creatieve oplossingen: ‘Keukens zullen vroeger dichtgaan’

Kleinere terrassen, minder hotelkamers en op de camping je eten bestellen met een QR-code. Bezoekers gaan deze zomer ondervinden dat de horeca- en toerismebranche kampen met een enorm personeelstekort. In de coronatijd kozen veel medewerkers voor beter betalende alternatieven. ,,Tegen de GGD kunnen wij niet opboksen.’’

3 reacties

 • Johann Janssen

  1 maand geleden
  het personeel is allang weer verdwenen op de posten waar ze naar toe waen gegaan. het zal dan ook een hele uitdaging worden om nieuwe mensen aan te trekken. echter er staan momenteel 1 miljoen mensen aan de zijlijn, die graag aan het werk zouden willen. alleen hebben de werkgevers te hoge eisen en willen die lieden zo min mogelijk investeren in nieuw personeel.
 • Mattie Veld

  1 maand geleden
  @Gerry Rutten dat personeel is helemaal niet meer werkzaam bij de GGD, het heeft alleen hun horizon verbreed waardoor ze ander en beter betaald werk zijn gaan zoeken. Dit speelde trouwens voor corona ook al.
 • Gerry Rutten

  1 maand geleden
  De GGD medewerkers worden betaald door onze belastingcenten. Nu komen we in branches mensen te kort. Iets met eigen graf graven hier in Nederland, is overigens niets nieuws.
 1. Van der Meijde loopt 'tienduizenden euro's’ mis na ban uit gokreclames: 'Denk niet dat er nu minder gegokt wordt’
  besluit minister

  Van der Meijde loopt 'tienduizen­den euro's’ mis na ban uit gokrecla­mes: 'Denk niet dat er nu minder gegokt wordt’

  Bekende sporters en andere bekende Nederlanders mogen vanaf nu niet meer in gokreclames te zien zijn. Het betekent dat mensen als bijvoorbeeld Wesley Sneijder, Wim Kieft, Andy van der Meijde, Sjaak Swart, Jack van Gelder, Hans Klok, Ellie Lust en Kim Feenstra niet meer mogen figureren in reclames voor casino’s, sportweddenschappen of online gokken.