Burgernet-meldingen worden verstuurd vanuit de meldkamer van de politie
Volledig scherm
PREMIUM
Burgernet-meldingen worden verstuurd vanuit de meldkamer van de politie © Rob Voss

Personeelstekort politie raakt nu ook Burgernet: ‘Soms maken we bewuste keuze het niet in te zetten’

De politie wil vaker een melding via Burgernet versturen, maar vanwege personeelskrapte lukt dat onvoldoende. Hiermee laten zij een goede kans liggen om een heterdaadje op te lossen of een vermist persoon (nog sneller) terug te vinden. ,,We balen er zelf ook van omdat die tip van de burger essentieel kan zijn”, aldus centralist Alexander. 

6 reacties

 • Mylene Robberts

  2 maanden geleden
  Ik heb nog geen vacature voor de politie gezien.. centralist lijkt me nou een voorbeeld van een baan waarvoor je geen 20 hoeft te zijn..
 • M De Bok

  2 maanden geleden
  Met alle respect bepaald een centralist het beleid? Waarom geen verantwoordelijke met dit vehaal,? Hoe minder heterdaad aanhoudingen hoe minder problemen in de opsporingsketen. Dan kunnen er geen keuzes gemaskt worden en moet men gelijk handelen. Een niet heterdaad zeden komt op de plank. Een heterdaad zeden levert een dader en direct aktie is noodzakeijk Op heterdaad is niet te sturen dus hoe minder info van de burger hoe beter voor de cijfers.
 • Gerrit Louter

  2 maanden geleden
  Daarom zijn wij hier in de NederBetuwe dan ook zo blij met onze ,,App-groep,, die met hun alarmnummer 24 uur bereikbaar is voor alle inwoners , en bij een verdachte melding of hulpvraag , meteen paraat zijn , en al diverse malen zijn nut heeft bewezen...! uiteraard wel in samenwerking en overleg met de politie ! een aanrader voor iedere gemeente om een dergelijke groep of buurtwacht op te richten...
 • Frans Bonnes

  2 maanden geleden
  Gaat niet over 1 minuut werk om het bericht te plaatsen, maar om op alle reacties op dat bericht gepast te reageren. Je kunt geen mensen, die je niet hebt, naar alle eventuele locaties sturen.
 • Els Weber-van Dreuten

  2 maanden geleden
  Zelf personeel opleiden in plaats van onrealistische eisen stellen. Is dat een idee?