Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Paul Rapp

Plan voor ‘vaccinatiepaspoort’ over twee weken gepresenteerd

De Europese Commissie komt al over twee weken met een plan voor een Europees bewijs waarmee de drager kan aantonen dat hij is ingeënt tegen het coronavirus. Dat moet vrij reizen binnen de Europese Unie, voor werk en voor het plezier, weer mogelijk maken, zegt de commissie.

22 reacties

 • Manfred Borman

  1 maand geleden
  Wat doen we weer moeilijk over privacy. Surf dan ook niet meer op internet en gooi je telefoon weg want elk move die je daarop doet wordt geregistreerd en gebruikt. Een vaccinatie bewijs is al jaren in gebruik, het gele boekje wat je als kind al kreeg. Ik ben nog lang niet aan de beurt maar laat degene die al geprikt zijn maar de boel al open gooien en de economie maar opstarten met een bewijs. Daar heeft iedereen profijt van. Ik wacht wel af.
 • Joris Goedbloed

  1 maand geleden
  Mooi moment voor NL om uit de EU te stappen. Dit zat erin, Duitsland gaat weer het voortouw nemen en nog wel met vastlegging van medische gegevens door overheden. Zo een paspoort is onzin want mensen die met Corona besmet zijn geraakt zijn lange tijd positief bij een test, misschien wel voor altijd. Mevrouw Sigrid Kaag D66 moet zich eerst is verdiepen in materie voordat zij dingen begint te roepen.
 • Ron Ratelband

  1 maand geleden
  Ik vrees dat nu weer de jongeren (lees studenten) hier de dupe van worden. Die zullen in juli niet ingeënt zijn en kunnen dan dus niet op vakantie. En dat terwijl er van hun al heel veel gevraagd wordt terwijl ze zelf eigenlijk weinig risico lopen op ernstig ziek worden. Lijkt me heel erg onwenselijk!
 • Frans Geurts

  1 maand geleden
  Volgens mij is een vaccinatie paspoort niet zo moeilijk! Ieder id bewijs, verblijfsvergunning, paspoort rijbewijs heeft tegenwoordig een chip met onze identiteit. Daar is toch makkelijk een extra regel, gevaccineerd ja/nee aan toe te voegen. Deze info is al super beveiligd
 • Jan Bergmans

  1 maand geleden
  De overheid eigent zich allerlei macht toe die ze helemaal niet heeft. Er zijn in het verleden allerlei verdragen hiertoe afgesloten (vooral na WOII) en is wetgeving doorgevoerd om de mensen te beschermen tegen een almachtige overheid. Het blijkt dat steeds minder mensen nog iets geven om vrijheid en constituties en zo'n socialistische staat best zien zitten.... Of wordt ons dat wijsgemaakt en zijn straks de rapen gaar?
 1. Boeven bibberen na kraak chatsystemen: ‘Ze kunnen beter weer in de sauna gaan overleggen’
  PREMIUM
  Encrochat

  Boeven bibberen na kraak chatsyste­men: ‘Ze kunnen beter weer in de sauna gaan overleggen’

  Grootschalige cokesmokkel, Colombiaanse cocaïnewasserij, aanslag op een woning, foute wouten en drugslabs: de klappen die het kraken van de versleutelde communicatiedienst Encrochat aan de onderwereld uitdeelt, worden langzaamaan zichtbaar. Advocaten bestrijden voor hun panikerende clientèle de rechtmatigheid van de hack, vooralsnog zonder succes. ,,Criminelen kunnen beter weer gewoon in de sauna gaan overleggen.”
 1. Openluchtmuseum kijkt met nieuw tramstel uit naar heropening
  Play

  Openlucht­mu­se­um kijkt met nieuw tramstel uit naar heropening

 2. Prins Charles: 'Mijn lieve papa was een heel bijzonder mens'
  Play

  Prins Charles: 'Mijn lieve papa was een heel bijzonder mens'