Debby Gerritsen nieuw gezicht columnist DPG kranten AD
Volledig scherm
Debby Gerritsen nieuw gezicht columnist DPG kranten AD © Kee & Kee

Podcast Zij zegt: Ik zie, ik zie wat hij niet ziet

PodcastIn de eerste podcast Zij Zegt van het AD zet nieuwsbakken columnist Debby Gerritsen haar tanden in het nieuws van de afgelopen week en praat ze hierover met AD Hoofdredacteur Rennie Rijpma en AD showbizz-deskundige Charlene Heezen. Wat viel op, en hoe kijken vrouwen hiernaar? 

 1. Debby Gerritsen kijkt met een vrouwelijke bril naar nieuws: 'Zal jullie niet vermoeien met opgeheven vingertje’
  Column

  Debby Gerritsen kijkt met een vrouwelij­ke bril naar nieuws: 'Zal jullie niet vermoeien met opgeheven vingertje’

  ‘Het AD heeft een vrouwelijke columnist aangenomen omdat er een “vrouwelijke kijk” op actuele zaken moet komen. Dat is toch gewoon alsof we in de jaren 50 van de vorige eeuw leven? We zijn toch allemaal gelijk?’ was een van de vele reacties die ik op social media las naar aanleiding van mijn komst. Geen onlogische reactie. Met een best belangrijke vraag: is het nodig om een columnist aan te nemen met een vrouwelijk perspectief? Zien vrouwen dingen anders en krijgen ze genoeg ruimte om hun mening te ventileren? Daarover kan ik kort zijn: onderzoeken tonen keer op keer aan dat de zichtbaarheid van vrouwen in de media significant achterloopt op die van mannen.
 2. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.