Volledig scherm
De ravage in Waalre na de brand © anp

Politie bewaakt huis burgemeester Waalre

UpdateDe politie bewaakt vandaag het huis van burgemeester Henri de Wijkerslooth van Waalre. 'We kunnen niets uitsluiten en weten momenteel nog niet waar we het moeten zoeken', aldus een woordvoerder van de Brabantse gemeente. 'Daarom nemen we het zekere voor het onzekere.'

Het gemeentehuis van Waalre brandde vannacht voor een groot gedeelte af nadat twee auto's op het gemeentehuis waren ingereden. De aanleiding voor de 'aanslag' is nog niet bekend.

Onderzoek
Het gemeentehuis wordt aan het einde van de ochtend afgeschermd met zwarte schermen, zodat de politie ongestoord onderzoek kan doen. Het afgebrande gemeentehuis is een plaats delict, aldus de politie.

Er is een team van rechercheurs ter plekke, die technisch onderzoek zullen doen. Het monumentale pand brandde vandaag grotendeels uit nadat er twee auto's op in waren gereden. Een motief voor de opzettelijke actie is nog niet bekend en de daders zijn nog niet gepakt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.