Politie grijpt in bij illegaal feest in Maasdijk, zo'n 70 jongeren aanwezig in bedrijfspand
De politie heeft vannacht ingegrepen tijdens een illegaal feest in Maasdijk. In een bedrijfspand aan het Honderdland bleken zo'n zeventig feestende jongeren aanwezig te zijn. Van anderhalve meter afstand houden was volgens de politie geen sprake.
De agenten kwamen het feest op het spoor vanwege een melding van geluidsoverlast. Uiteindelijk bleken er tientallen jongeren aanwezig. Het feest is volgens de politie meteen beëindigd. Iedereen die bij het feest aanwezig was, heeft een bekeuring gekregen, aldus de politie.
Ook elders in het land ging het dit weekend weer mis. Op Urk verzamelden groepen jongeren zich rond een park. Een deel van hen treiterde bewust met zwaar vuurwerk. De ME moest uiteindelijk ingrijpen. Tien mensen zijn aangehouden. Volgens burgemeester Cees van den Bos is ‘een aantal belangrijke aanhoudingen verricht’. Er was veel politie op de been. De ME-busjes werden bekogeld met flessen en stenen.
Boete
In een zaal in Katwoude (Noord-Holland) maakte de politie vrijdagavond een einde aan een illegaal feest, omdat de noodverordening daar werd overschreden. In de grote zaal waren 92 mensen aan het feesten. Ze hielden zich niet aan de coronaregels. Alle aanwezigen zijn naar huis gestuurd. Ze kunnen een boete tegemoet zien, net als de organisatoren.
In Den Haag werden agenten in de nacht van vrijdag op zaterdag belaagd door bezoekers van een illegaal feest in een appartement in Den Haag. In die woning (80 vierkante meter) waren vijftig mensen aanwezig bij een feest. Buren hadden geklaagd over geluidsoverlast.
Burgemeester Jan van Zanen reageerde verbolgen: ,,Wat een schande dat enkele zogenaamde ‘feestgangers’ zich agressief hebben gedragen tegen onze politie. Het is goed dat er snel een einde is gemaakt aan deze illegale bijeenkomst. Vijftig mensen in een woning is onverantwoord in een tijd dat we het virus moeten terugdringen. We blijven streng handhaven op de coronamaatregelen en dus ook op deze illegale feesten.”
Rustig
In het Brabantse Roosendaal bleef het op een paar meldingen na rustig. Voor het weekend was het er dagenlang onrustig. Jongeren gingen de straat op en staken zwaar illegaal vuurwerk af. Ook werden brandjes gesticht. In de stad geldt sinds dinsdag een samenscholingsverbod. Woensdag stelde de burgemeester voor een aantal wijken een noodverordening in. Vijf mensen werden aangehouden.
Dat het nu rustig is gebleven komt volgens de politie doordat ,,in de Roosendaalse samenleving in het algemeen en bij de veroorzakers in het bijzonder een gezamenlijk besef is ontstaan, dat de ongeregeldheden buiten proporties waren. Het illegale vuurwerk en andere brandbare materialen waren zeer gevaarlijk en intimiderend naar de wijkbewoners”.
Verboden terrein
Ook een deel van IJmuiden is afgelopen nacht tot verboden terrein verklaard, na concrete aanwijzingen dat daar een illegaal feest zou worden gehouden. Dat soort feesten vormen een groot risico op verspreiding van het coronavirus, stelt de veiligheidsregio.
Eerder werden voor de Reyndersweg in Velsen-Noord, recreatiegebieden Spaarnwoude, De Groene Weelde, het Haarlemmermeerse Bos en Toolenburgerplas en de stranden van Zandvoort en Bloemendaal dergelijke besluiten genomen om illegale feesten tegen te gaan. Daar werkten de maatregelen goed, stelt de veiligheidsregio.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Hoe weet je of jij hoogbegaafd bent? Een expert legt uit wat de kenmerken zijn
Twee à drie procent van de bevolking is hoogbegaafd. Zij hebben een sterk ontwikkeld brein met een IQ van 130 of meer. Maar volgens specialisten ligt het werkelijke percentage nog veel hoger. Alleen: hoe weet je of je hoogbegaafd bent? Wij vroegen expert Tessa Kieboom om raad. -
Voor werk verhuizen naar Curaçao of Aruba: ‘Onthoud dat het er op een eiland anders aan toe gaat’
Na je werkdag op het strand liggen met een cocktail in je hand. Het lijkt een droom, maar op bijvoorbeeld Bonaire, Curaçao en Sint Maarten kan het gewoon. Ook Nederlanders kunnen hier werken. Docent Daniël van der Bilt en accountmanager Kim Lameris van detacheringsbureau TMI leggen uit wat je van tevoren moet regelen. -
PREMIUM
Kabinet verder onder druk om meer gas te leveren
Zowel Europa als de Verenigde Staten oefenen druk uit op Nederland om meer gas te leveren. Naast gas uit Groningen - tot dusver een no go - valt het oog op gas onder de Noordzee. -
C&A-telg toch nog veroordeeld tot 4 dagen cel voor coronarellen
Ansgar John Brenninkmeijer, telg van het grote C&A-concern, is gisteren veroordeeld tot 4 dagen cel en een taakstraf van 40 uur (waarvan 20 voorwaardelijk) vanwege zijn deelname aan coronarellen in januari 2021 op het Museumplein in Amsterdam. -
SCP: acceptatie van lhbti-gemeenschap stagneert
Nederlanders zijn de afgelopen paar jaar niet positiever gaan denken over lhbti’ers. Dat concludeert het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) op basis van onderzoek naar opvattingen van Nederlanders over de lhbti-gemeenschap.
-
PREMIUM
Hoe gevaarlijk is het om je batterijen niet op tijd weg te gooien?
Het komt steeds vaker voor: een brand die ontstaat door een batterij. Gooi je een boormachine of een ander elektrisch apparaat weg bij het restafval, dan kan die zomaar vlam vatten. -
PREMIUM
Hoe een verjaardagsfeest in een sprookjeskasteel uitmondde in een ruzie tussen twee baronessen
Partybarones Allegra van Zuylen (26) wil toegang tot delen van kasteel De Haar, de tuinen en het graf van haar vader op momenten dat zij dat wil. Maar haar oudste (half)zus Alexandra geeft daar geen toestemming voor. Vandaag diende een kort geding over de jarenlange ruzie. -
rechtszaak
Oud-politiechef die racisme aankaartte, eist baan terug: ‘Ik sliep met een mes onder mijn bed’
De ontslagen klokkenluider die racisme en discriminatie bij de Haagse en Rotterdamse politie blootlegde, wil haar baan terug. Anders eist ze een schadevergoeding van 300.000 euro. Vanmiddag stond ze voor de rechtbank in Den Haag.