Volledig scherm
Middelbare school De Hof in Amsterdam. © Screenshot Google Streetview

Politie houdt jongen (17) aan voor brandstichting school in Amsterdam

De politie heeft gisteravond een 17-jarige jongen aangehouden voor brandstichting in middelbare school De Hof in Amsterdam-Oost.

De jongen, woonachtig in de hoofdstad, liep op dinsdag 18 juni de school in met flessen met vloeibare brandstof en stichtte brand in de gang van het gebouw. Daarna rende hij het gebouw uit. Volgens scholieren, die hem weg zagen gaan, stond hij half in brand.

Een leraar wist de brand op tijd te blussen voordat de vlammen zich verder konden verspreiden. Na de brand werd de school ontruimd en werden de leerlingen naar huis gestuurd.

De politie neemt de zaak hoog op. ‘Het genomen risico door de verdachte is erg groot,’ schrijft de politie op haar website. ‘Er is weliswaar niemand gewond geraakt, maar dat neemt niet weg dat het incident voor onrust en gevoelens van angst in de school en buurt heeft gezorgd.’

Politie Amsterdam eo on Twitter

Verdachte aangehouden voor brandstichting in school https://t.co/9KZOa1R01X #Amsterdam

  1. Ouders hoogbegaafde Laurent (9) halen hem van TU Eindhoven na conflict
    Update

    Ouders hoogbegaaf­de Laurent (9) halen hem van TU Eindhoven na conflict

    Alleen nog een eindproject inleveren en dan zou Laurent Simons (9) volgens zijn ouders klaar zijn met zijn studie aan de Technische Universiteit Eindhoven. Maar gisteren beslisten zijn ouders zijn studie onmiddellijk stop te zetten. Laurent moest bij de TU/e tóch nog veel tentamens halen om nog op zijn negende af te studeren, iets wat zijn ouders graag willen. De TU/e denkt daar anders over: ,,We zijn van mening dat een sneller tijdschema niet haalbaar is, en ongunstig is voor Laurents academische ontwikkeling.’’