De politie plaatst een onderzoeksunit bij de loods aan de IJsselweg, waar een drugslab is gevonden.
Volledig scherm
De politie plaatst een onderzoeksunit bij de loods aan de IJsselweg, waar een drugslab is gevonden. © News United

Politie ontdekt 'uitzonderlijk groot' drugslab in Terborg

De politie in het Gelderse Terborg heeft vanochtend een 'uitzonderlijk groot' drugslab ontdekt. Het ontmantelen van het synthetisch drugslaboratorium gaat nog enkele dagen duren. Zeven mannen en een vrouw zijn aangehouden. 

De verdachten, die tussen de 28 en 56 jaar oud zijn, komen uit Giesbeek, Arnhem, Doetinchem en Gennep. Ook heeft een verdachte geen vaste woon- of verblijfplaats. De woordvoerder van de politie noemt het drugslab 'uitzonderlijk groot', maar wil niet zeggen hoe groot het precies is. 

Recyclingbedrijf

Alle verdachten zijn opgepakt op verdenking van overtreding van de Opiumwet. De acht zitten vast voor verhoor en verder onderzoek. Vijf van van hen waren aanwezig in de loods waar het drugslab werd gevonden. In Giesbeek werden de drie anderen opgepakt. Daar vond de politie ook nog een wietkwekerij met ongeveer vierhonderd planten. Er werd al langer onderzoek gedaan naar de verdachten.

Ooggetuigen stellen dat er vanmorgen zes arrestanten werden afgevoerd. Ze waren gekleed in witte pakken en waren geblinddoekt. Het pand werd drie maanden geleden in gebruik genomen onder het mom van een recyclingbedrijf. Recentelijk werd er pas echt 'iets' ondernomen. Het gaat om een enorme hal, waar slechts een deel van in gebruik is genomen. De buurt had niets in de gaten. 

  1. Brandbrief boze bowlers: ‘Bowlen is een horecasport, net als darten en biljarten’

    Brandbrief boze bowlers: ‘Bowlen is een horeca­sport, net als darten en biljarten’

    Alle 197 bowlingbanen in Nederland zijn dicht. En dat blijven ze voorlopig ook. Bowlen is volgens de overheid namelijk een binnensport, net als bijvoorbeeld fitness. ,,Onbegrijpelijk”, vindt de bowlingbranche. ,,Bowlen is een officiële horecasport, net als darten en biljarten.” Daarnaast kun je tijdens het bowlen makkelijk anderhalve meter afstand te houden. ,,De baan zélf is al 1,5 meter breed!”
  2. Onderwijsinspectie neemt rel binnen bestuur Cornelius Haga Lyceum mee in onderzoek

    Onderwijs­in­spec­tie neemt rel binnen bestuur Cornelius Haga Lyceum mee in onderzoek

    De spanningen binnen het bestuur van het Amsterdamse Cornelius Haga Lyceum lopen flink op. Gisteren kwamen berichten naar buiten dat de voorzitter van het schoolbestuur de directeur-bestuurder heeft geschorst. Autoritair optreden, pesterijen en intimidatie zouden daaraan ten grondslag liggen. Een aantal docenten zou daarom zijn vertrokken. De Inspectie van het Onderwijs zegt ook ‘signalen’ te hebben ontvangen over een vermeende bestuurscrisis binnen het Amsterdamse Cornelius Haga Lyceum.