Erik Akerboom tijdens de ceremoniële bijeenkomst in 2016, toen hij werd geïnstalleerd als chef van de Nationale Politie.
Volledig scherm
Erik Akerboom tijdens de ceremoniële bijeenkomst in 2016, toen hij werd geïnstalleerd als chef van de Nationale Politie. © anp

Politie overschrijdt ‘feest- en cadeaubudget’ met miljoenen

Feesten van tienduizenden euro’s voor de politietop, seizoenskaarten voor Ajax en Feyenoord en kisten wijn. De politie heeft het zogeheten representatiebudget met miljoenen euro’s overschreden en erkent dat er sprake is van ondoelmatige uitgaven.

  1. LIVE | Politievakbond: Horecamaatregel niet te handhaven, zorg en school vanaf maandag voorrang bij test
    CORONAVIRUS

    LIVE | Politievak­bond: Horecamaat­re­gel niet te handhaven, zorg en school vanaf maandag voorrang bij test

    De gisteren uitgelekte nieuwe coronamaatregelen voor de horeca zijn volgens politievakbond ACP ‘niet de doen’. Door capaciteitsproblemen zou een eerdere sluiting niet te handhaven zijn, klinkt het. Het kabinet wil dat in de regio’s waar het coronavirus hoog oplaait de horeca vanaf middernacht niemand meer binnenlaat. Een uur later sluit de zaak. ,,Daarmee verplaatst het probleem zich naar buiten.’’ Ook vandaag lees je in dit liveblog alles over het coronavirus. De ontwikkelingen van de afgelopen dagen staan hier.