Volledig scherm
© Marcel van Dorst / bewerking AD

Politie stopt vandaag met zoeken naar vermiste hockeyvader, mogelijk morgen verder

De politie gaat vandaag niet actief verder zoeken naar de 53-jarige man uit Oosterhout, die sinds een week wordt vermist. De man werd vorige week zondag voor het laatst gezien bij zijn huis in Oosterhout, sindsdien ontbreekt elk spoor.

Volgens een woordvoerder van de politie is er vandaag eerst overleg over wat er verder moet gebeuren en waar en hoe er verder gezocht moet worden. Mogelijk wordt de komende dagen met sonar naar de man gezocht in een kanaal of een meertje bij het natuurgebied bij Den Hout, waar de vermiste man in de buurt woont en waar hij vaak wandelt.

De politie tast in het duister rondom de zaak. Er is gekeken of de man in de tussentijd nog ergens zijn pinpas heeft gebruikt (waardoor zijn verblijfplaats zou kunnen worden bepaald), maar dat leverde niets op. Volgens de politie zijn er dan ook geen aanwijzingen dat de vermiste Oosterhouter zich elders zou bevinden of gevlucht is.

Ook de zoektocht in het natuurgebied in Noord-Brabant heeft gisteren niets opgeleverd. Een team van 110 militairen en politieveteranen doorzocht samen met zo’n honderd vrijwilligers en een groep brandweerlieden het natuurgebied bij Den Hout. Onder de vrijwilligers waren veel leden van de plaatselijke hockeyclub, waarvan de twee kinderen van de man lid zijn. De man was zelf ook als vrijwilliger betrokken bij de club. 

Betrokkenheid ‘hartverwarmend’

Hoewel de zoektocht gisteren geen resultaten heeft opgeleverd, reageerde de burgemeester van Oosterhout, Mark Buijs, positief op het initiatief. Hij noemde de betrokkenheid van alle mensen die hebben gezocht ‘hartverwarmend’.

,,Meer dan 200 vrijwilligers hebben de politie vandaag geholpen tijdens de zoekactie”, aldus de burgemeester. ,,De zoektocht heeft vooralsnog geen sporen opgeleverd. De betrokkenheid van al die mensen is hartverwarmend. Ik bedank iedereen die zich heeft ingezet om hem te vinden. Ik wens de naasten, met in het bijzonder zijn vrouw en twee kinderen, veel sterkte toe in deze verschrikkelijke periode van onzekerheid.”

  1. Opnieuw medewerker fokkerij besmet door nerts; brandbrief dierenartsen naar minister Schouten
    PREMIUM
    Video

    Opnieuw medewerker fokkerij besmet door nerts; brandbrief dierenart­sen naar minister Schouten

    Dierenartsen die regelmatig op besmette nertsenbedrijven in de Peel in Brabant komen sturen een brandbrief naar landbouwminister Carola Schouten. Ook de nertsenhouders maken zich grote zorgen. Vanochtend maakte de minister bekend dat er opnieuw een medewerker van een nertsenfokkerij zeer waarschijnlijk door een nerts besmet met het nieuwe coronavirus. Het is het tweede geval waarbij een dier een mens lijkt te hebben aangestoken.