Ruud van Es van de technische recherche laat zien hoe hij en zijn collega's met de nieuwste snufjes werken. Michael demonstreert een apparaat dat cocaïne en amfetamine kan meten.
Volledig scherm
PREMIUM
Ruud van Es van de technische recherche laat zien hoe hij en zijn collega's met de nieuwste snufjes werken. Michael demonstreert een apparaat dat cocaïne en amfetamine kan meten. © Merel Klijzing

Politie wordt steeds slimmer: met deze ‘CSI-snufjes’ wordt criminelen het leven zuur gemaakt

interviewDe politie wordt steeds slimmer. De techniek helpt forensisch onderzoekers snel vooruit. Een misdrijf plegen zonder sporen achter te laten, is bijna onmogelijk. En dat is vooral in het nadeel van de criminelen. ,,Een goede boef zijn, wordt steeds lastiger.” 

  1. Geïsoleerde reizigers uit Zuid-Afrika willen excuses van KLM en GGD: ‘Organisatie van likmevestje’

    Geïsoleer­de reizigers uit Zuid-Afri­ka willen excuses van KLM en GGD: ‘Organisa­tie van likmevest­je’

    Een groep passagiers die vrijdag op Schiphol landde vanuit Zuid-Afrika en daar in isolatie werd geplaatst, wil dat de luchthaven, KLM en de GGD Kennemerland excuses aanbieden en bovenal ‘een goed antwoord geven op de vraag waarom ze zo slecht georganiseerd zijn’. Dat bevestigt Oscar van Overdam, die namens twaalf reizigers alle drie de instanties een brief schreef, na berichtgeving van NH Nieuws.