Vuurwerk is dit jaar verboden, maar de politie heeft niet de illusie dat niemand wat afsteekt.
Volledig scherm
PREMIUM
Vuurwerk is dit jaar verboden, maar de politie heeft niet de illusie dat niemand wat afsteekt. © Persbureau Heitink

Politie zet zich schrap voor de jaarwisseling: weer oud en nieuw onder hoogspanning

Voor het tweede jaar op rij gaat Nederland een jaarwisseling in met allerlei restricties. Weer is uitbundig feesten taboe en geldt er een vuurwerkverbod. Maar dat betekent zeker niet dat agenten het rustiger hebben. Na een jaar vol coronarellen houdt de politie met alles rekening.

5 reacties

 • Desirea Ter Stegen

  1 jaar geleden
  Als de rellen er komen en er komt vervolging van de daders ben ik bang dat weer de rechter het slechte sluitstuk is in dit geheel en velen er met een schoffel in de hand vanaf komen. Maar het is ook moeilijk om alles wat blauw licht voert niet aan te vallen want die hebben alles veroorzaakt dus slopen/knokken/brandstichten maar,althans zo denken die hersenloze relschoppers. Konden we maar grijze cellen vaccineren...............
 • gejah nijman

  1 jaar geleden
  liz jij werkt zeker bij de politie en hebt de landelijke cijfers paraat?
 • Liz Wolters

  1 jaar geleden
  Een jaar vol coronarellen? Overdrijven is ook een vak...
 • Ceciel Buijser

  1 jaar geleden
  Ik snap de zorg. Niettemin heb ik de indruk dat dergelijke 'we-bereiden-ons-voor-op-rottigheid'-berichtgeving juist contraproductief werkt.
 • Chris Toorop

  1 jaar geleden
  Heerlijk hè , die Nederlandse "traditie" van chaos, vernieling en geweld tegen hulpverleners. Mensen die dit normaal vinden en zeggen dat er bij hoort en traditie is, moeten zichzelf echt na laten kijken. Het is maar wat je normaal noemt, dat Nederland op sommige locaties in een slagveld veranderd.