Politie te paard tijdens Koningsdag in Amsterdam waar onder meer het Vondelpark werd afgesloten.
Volledig scherm
Politie te paard tijdens Koningsdag in Amsterdam waar onder meer het Vondelpark werd afgesloten. © ANP

Politiebonden moedeloos na Koningsdag en uitblijven betere cao: ‘Misschien werk maar neerleggen’

agenten gewondDoor doelbewust de drukte op te zoeken en agenten agressief te bejegenen hebben talloze Nederlanders zich tijdens Koningsdag schuldig gemaakt aan ‘egoïstisch en onverantwoordelijk gedrag’. Dat zegt Jan Struijs, voorzitter van de Nederlandse Politiebond. Met het uitblijven van een betere cao voor agenten overwegen de vakbonden ‘serieuze acties‘ rondom toekomstige evenementen en feestdagen, waarschuwt Maarten Brink, projectleider van de landelijke cao-acties, die naar eigen zeggen namens alle bonden spreekt.

6 reacties

 • Pieter Zeeuw

  1 jaar geleden
  @Keijzers. Klopt. Hoe harder de onzinnige repressie, hoe harder er teruggeslagen zal worden. Het is niet anders.
 • G.B.A.W. Keijzers

  1 jaar geleden
  Waar blijft die echte harde aanpak? Alleen woorden lossen dit probleem niet op. Dit gaat van kwaad tot erger.
 • Harry Balls

  1 jaar geleden
  NL-ers zijn een verwend egoistisch volk van klagers en zeikerds, zo'n pandemie laat dat haarfijn zien. We hebben het te goed. 1 K/T event graag.
 • Joris Driepinter

  1 jaar geleden
  Het is natuurlijk te gek voor woorden, dat de Politie, onze dienstverlener waar je op kunt rekenen in geval van nood, deze rotzooi-trappers moet weg slaan... Mensen moeten hun verantwoordelijkheid nemen en na bevel gewoon vlot weggaan ! Ga je niet weg, dan heb je pech... Ik zou zeggen: een kwartiertje wachten, diegene die er nog staan zijn de ontvangers van rubber-kogels en hebben met hun daar opgelopen blauwe plekken, voorlopig ook geen recht meer op hulp in het ziekenhuis !
 • Pieter Zeeuw

  1 jaar geleden
  Je moest eens weten wat ik allemaal onverantwoordelijk en egoïstisch vindt. Dat kan ik hier niet in dit kleine blokje kwijt. En dan heb ik het nog niet over het stompzinnige beleid, waar geen enkel lerend effect in zit na 14 maanden. Eind mei zijn de kwetsbaren die het willen geprikt, dan is er geen acuut gevaar meer voor de Volksgezondheid. De capaciteit in de zorg vergroten, is nu 14 maanden tijd voor geweest en wordt tegengewerkt binnen de zorg zelf. Genoeg = Genoeg. Opt-Out uit de zorg is OK
 1. Arrestaties, gewonde agenten en parken vol met troep: ‘Mensen deden alsof corona niet meer bestond’
  Play
  KONINGSDAG

  Arresta­ties, gewonde agenten en parken vol met troep: ‘Mensen deden alsof corona niet meer bestond’

  De politie kon op Koningsdag niks anders doen dan ingrijpen in de overvolle parken in Nederland. Onder meer in Amsterdam, Utrecht, Breda en Haarlem moesten mensen aan het eind van de middag verplicht parken en pleinen verlaten. In Breda en Amsterdam moest zelfs de ME er aan te pas komen. De burgemeester van Breda besloot 's middags een noodverordening af te kondigen. In Amsterdam werden vijftig mensen aangehouden. Drie agenten raakten lichtgewond. Volgens de Nederlandse BOA Bond deden mensen op sommige plekken ‘alsof corona niet meer bestond‘.