Volledig scherm
PREMIUM
Aart Garssen is nieuwe politiechef district Gelderland-Zuid. © Paul Rapp

Politiechef Garssen: ‘Xtc-slikkers mogen beseffen dat zij afnemers zijn van de georganiseerde misdaad’

NIJMEGEN - Een boer die zijn schuur verhuurt aan drugscriminelen. Wie dat bewust doet, hoeft niet te rekenen op de genade van politiechef Aart Garssen. ,,Dan vegen wij je mee.” De slikker zelf moet zelf ook eens gaan nadenken.

Quote

De bankover­val van de toekomst zal niet met explosie­ven gebeuren. Die gaat digitaal

Zitten studenten die xtc slikken nog wel helder in de collegebanken? Han van Krieken, de baas van de Radboud Universiteit maakt zich er zorgen over. Politiechef Aart Garssen begrijpt de zorgen van de Nijmeegse rector magnificus.

,,We zijn het gebruik van xtc tijdens uitgaan bijna gewoon gaan vinden. Dat is iets dat echt verkeerd is”, zegt de nieuwe politiechef van Gelderland-Zuid. Gebruikers mogen beseffen dat zij afnemers zijn van de georganiseerde misdaad, vindt Garssen. ,,Met alleen synthetisch drugs wordt in Nederland gruwelijk veel geld verdiend. Ik heb getallen gehoord van 17 à 18 miljard euro. Vrijwel alle criminele organisaties doen ook aan drugs.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Na de boeren nu de bouwvakkers: 'Acties tegen stikstofbeleid op Malieveld’
    PREMIUM

    Na de boeren nu de bouwvak­kers: 'Acties tegen stikstofbe­leid op Malieveld’

    In navolging van de boeren bereidt nu ook de bouwsector grootschalige acties voor om tegen het stikstofbeleid van de regering te protesteren. Vanuit onder meer Staphorst is de stichting Grond in Verzet in oprichting, en binnen een etmaal schaarden zo’n vijfduizend bedrijven, bouwvakkers en aannemers zich achter de actiegroep. Een datum voor een landelijk protest, wellicht op het Malieveld, is al gekozen: 30 oktober.