Aart Garssen is nieuwe politiechef district Gelderland-Zuid.
Volledig scherm
PREMIUM
Aart Garssen is nieuwe politiechef district Gelderland-Zuid. © Paul Rapp

Politiechef Garssen: ‘Xtc-slikkers mogen beseffen dat zij afnemers zijn van de georganiseerde misdaad’

NIJMEGEN - Een boer die zijn schuur verhuurt aan drugscriminelen. Wie dat bewust doet, hoeft niet te rekenen op de genade van politiechef Aart Garssen. ,,Dan vegen wij je mee.” De slikker zelf moet zelf ook eens gaan nadenken.

Quote

De bankover­val van de toekomst zal niet met explosie­ven gebeuren. Die gaat digitaal

Zitten studenten die xtc slikken nog wel helder in de collegebanken? Han van Krieken, de baas van de Radboud Universiteit maakt zich er zorgen over. Politiechef Aart Garssen begrijpt de zorgen van de Nijmeegse rector magnificus.

,,We zijn het gebruik van xtc tijdens uitgaan bijna gewoon gaan vinden. Dat is iets dat echt verkeerd is”, zegt de nieuwe politiechef van Gelderland-Zuid. Gebruikers mogen beseffen dat zij afnemers zijn van de georganiseerde misdaad, vindt Garssen. ,,Met alleen synthetisch drugs wordt in Nederland gruwelijk veel geld verdiend. Ik heb getallen gehoord van 17 à 18 miljard euro. Vrijwel alle criminele organisaties doen ook aan drugs.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Operaties St Jansdal geannuleerd in Harderwijk na corona-uitbraak op verpleegafdeling

  Operaties St Jansdal geannu­leerd in Harderwijk na corona-uit­braak op verpleegaf­de­ling

  Door een corona-uitbraak op een verpleegafdeling in ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk - waarbij zowel patiënten als medewerkers zijn betrokken - moet het ziekenhuis gedeeltelijk weer ingeplande reguliere zorg alsnog staken. Tot en met 29 mei wordt een aantal niet-spoedeisende, geplande operaties geannuleerd op alle locaties van het ziekenhuis. De spreekuren op de poliklinieken gaan vooralsnog wel gewoon door.
 2. Peiling: de 1,5 meterregel is een blijvertje
  TV-SHOW NEDERLAND NA CORONA

  Peiling: de 1,5 meterregel is een blijvertje

  Ook na de coronapiek blijven we buiten anderhalve meter afstand houden. Dat denkt bijna twee derde van de deelnemers aan een peiling over het leven na corona. In De Toekomst van Nederland, een tv-show van het AD en Hart van Nederland, spreken vanavond ervaringsdeskundigen, experts en commentatoren over deze stelling en andere thema's die ons land na de pandemie bepalen. De uitzending begint om 20.30 uur. Kijkers kunnen meepraten door zich hier aan te melden. De Toekomst van Nederland kun je straks ook hieronder in het liveblog volgen.