Janny Knol in het bureau in Apeldoorn.
Volledig scherm
PREMIUM
Janny Knol in het bureau in Apeldoorn. © Rob Voss

Politiechef Janny Knol na roerige start: ‘Ons blauwe politiehart is nu soms bont en blauw’

Janny Knol is sinds februari politiechef van het korps Oost-Nederland en maakte in die maanden meer mee dan ze ooit kon bevroeden. Een gesprek over de polarisatie in de samenleving, demonstraties die escaleren, jongeren die op scholen worden geronseld en de enorme werkdruk voor agenten. ,,Ons blauwe politiehart is nu soms bont en blauw.”

3 reacties

 • F Prati

  2 maanden geleden
  Erg goed gesproken. Janny, nu volhouden. De politiek is stug, traag en leeft vaak in een bubbel. Hou je sterk en ga met deze visie verder!
 • Ruud Frenken

  2 maanden geleden
  Dat krijg je als de verkeerde, lees onschuldige demonstranten in elkaar probeert te meppen zoals de boeren en coronademonstraties. Waar waren ze bij de rellen van afgelopen dagen?
 • johan Barn

  2 maanden geleden
  maar... de politie staat er ook bij en kijkt er maar naar... tenzij een politicus/politica worden bedreigd. al decennia lang word misdaad simpelweg niet opgelost als het überhaupt nog gemeld word. maar owee wanneer je het zelf op lost, dan zijn ze er wel ineens als de kippen bij. om nog maar te zwijgen over de bescherming die kozp geniet.
 1. Ongekende politieactie rond criminele telefoondienst: invallen op 79 plekken, 42 verdachten opgepakt
  Update

  Ongekende politieac­tie rond criminele telefoon­dienst: invallen op 79 plekken, 42 verdachten opgepakt

  Met een mega-operatie legde de politie vrijdag opnieuw een versleutelde telefoondienst voor criminelen aan banden. Verspreid over Nederland, België en Duitsland werden bijna tachtig adressen doorzocht. Het leidde tot de vondst van drugslabs, vuurwapens en miljoenen aan contant geld. De politie bleek vijf maanden mee te hebben gelezen met de berichten die zijn verstuurd bij telefoondienst Exclu.