Het politiebureau aan de Overkampweg in Dordrecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Het politiebureau aan de Overkampweg in Dordrecht. © Rinie Boon

Prangende vraag blijft na gezinsdrama Dordrecht: Hoe kon Wendell C. zijn wapen ophalen?

Hoe kon de Dordtse politieman Wendell C. zijn vuurwapen ophalen bij het politiebureau, terwijl zijn dienst er al een uur op zat? Die vraag blijft de familie van de schutter, die met het pistool zijn hele gezin en zichzelf vorige maand om het leven bracht, ook na dinsdag nog bezighouden.

Het Openbaar Ministerie maakte dinsdag op basis van onderzoek van de Rijksrecherche bekend dat C. die bewuste maandag 9 september om 17.00 uur klaar was met zijn dienst, maar dat hij om 18.00 uur speciaal terugkeerde op kantoor aan de Overkampweg in Dordrecht om daar in de kluisruimte zijn vuurwapen op te halen.

Vervolgens reed C. met de auto -een rit van nog geen tien minuten- naar zijn woning in de Heimer­stein. Daar belde hij vijf minuten later eerst zijn oudste dochter om thuis te komen, zodat zijn gezin compleet was.

Daarna schoot hij zijn vrouw Mayori en dochter Nicolle (12) en Naiomy (8) dood, waarna hij zichzelf om het leven bracht. Volgens de 112-melding moet dat om 18.25 uur gebeurd zijn.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. LIVE | 24 miljard euro aan vouchers uitgegeven, geboortedorp Doutzen Kroes wordt ‘één groot terras’,

    LIVE | 24 miljard euro aan vouchers uitgegeven, geboorte­dorp Doutzen Kroes wordt ‘één groot terras’,

    De schulden van luchtvaartmaatschappijen lopen dit jaar naar verwachting op met 120 miljard dollar door de coronacrisis. Dat verwacht de internationale belangenvereniging voor de luchtvaart IATA. In Europa hebben vliegmaatschappijen voor 24 miljard euro aan vouchers uitgegeven. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het oude blog terug.