Volledig scherm
PREMIUM
Het politiebureau aan de Overkampweg in Dordrecht. © Rinie Boon

Prangende vraag blijft na gezinsdrama Dordrecht: Hoe kon Wendell C. zijn wapen ophalen?

Hoe kon de Dordtse politieman Wendell C. zijn vuurwapen ophalen bij het politiebureau, terwijl zijn dienst er al een uur op zat? Die vraag blijft de familie van de schutter, die met het pistool zijn hele gezin en zichzelf vorige maand om het leven bracht, ook na dinsdag nog bezighouden.

Het Openbaar Ministerie maakte dinsdag op basis van onderzoek van de Rijksrecherche bekend dat C. die bewuste maandag 9 september om 17.00 uur klaar was met zijn dienst, maar dat hij om 18.00 uur speciaal terugkeerde op kantoor aan de Overkampweg in Dordrecht om daar in de kluisruimte zijn vuurwapen op te halen.

Vervolgens reed C. met de auto -een rit van nog geen tien minuten- naar zijn woning in de Heimer­stein. Daar belde hij vijf minuten later eerst zijn oudste dochter om thuis te komen, zodat zijn gezin compleet was.

Daarna schoot hij zijn vrouw Mayori en dochter Nicolle (12) en Naiomy (8) dood, waarna hij zichzelf om het leven bracht. Volgens de 112-melding moet dat om 18.25 uur gebeurd zijn.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Mohammed zit rustig te lunchen als hij ineens getuige wordt van dodelijke schietpartij in Amsterdam
  PREMIUM
  TELEFOONOPNAME OOGGETUIGE

  Mohammed zit rustig te lunchen als hij ineens getuige wordt van dodelijke schietpar­tij in Amsterdam

  Een middagje lunchen in Amsterdam is vanmiddag voor de 37-jarige Mohammed uitgedraaid op een regelrechte nachtmerrie. Een onbekende man opende naast hem het vuur op een Servische pizzeriabaas en veroorzaakte daarmee een enorme chaos op het overvolle Hugo de Grootplein. Mohammed dacht aanvankelijk aan een aanslag. ,,Ik heb in mijn leven nog nooit zoveel paniek gezien.”
 2. Held van Hilledijk en crisis bij Feyenoord in De Ochtend Show to go

  Held van Hilledijk en crisis bij Feyenoord in De Ochtend Show to go

  Tarik Bouzyd probeerde op 13 april Robert Hendrix tevergeefs uit een brandend huis te redden. ‘De held van Hilledijk’ is morgen te gast in De Ochtend Show to go. Ook oud-Feyenoordspeler en trainer Rob Jacobs schuift bij ons aan in de studio. Met hem hebben we het over de crisis bij Feyenoord, het Europese avontuur en de klassieker tegen Ajax. De show wordt gepresenteerd door Anne-Marie Fokkens en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.