Volledig scherm
President Donald Trump © EPA

President Trump komt definitief niet naar Terneuzen

President Donald Trump komt definitief niet naar Terneuzen voor de herdenking van de Slag om de Schelde. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst vandaag bevestigd.

De herdenking op 31 augustus in Terneuzen is de start van een jaar lang de viering van 75 jaar vrijheid. Koning Willem-Alexander had de Amerikaanse president uitgenodigd om de grote herdenking bij te wonen. 

Vorige maand vermoedde de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra al dat Trump niet naar Terneuzen zou komen. Hoekstra liet aan BNR doorschemeren dat hij al lang op de hoogte zou zijn als Trump op de uitnodiging zou ingaan - en hij had nog niets gehoord. Bovendien waren de Amerikanen niet betrokken bij de Slag om de Schelde, een belangrijke reden om niet te komen voor de VS.

Een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst bevestigt vandaag dat Trump definitief niet komt. ,,We hebben bericht ontvangen dat de president niet aanwezig kan zijn bij de herdenking.”

Waarom Trump niet komt, is niet bekendgemaakt. 

De lokale autoriteiten gingen bij de voorbereidingen voor de herdenking van de Slag om de Schelde wel uit van de komst van alle uitgenodigde staatshoofden en regeringsleiders, inclusief Trump. 

  1. Het nieuwe kalifaat in Noordwest-Afrika en Angela de Jong in de Ochtend Show to go

    Het nieuwe kalifaat in Noord­west-Afri­ka en Angela de Jong in de Ochtend Show to go

    Verslaggever Bob van Huet is morgen te gast in de Ochtend Show to go om te praten over de groeiende Islamitische Staat in Noordwest-Afrika. Ook tv-columnist Angela de Jong is te gast om onder meer te praten over de programma’s Dancing on Ice en Kopspijkers. Daarvoor spreken we ook met cabaretier en presentator Jack Spijkerman. De show wordt gepresenteerd door Yora Rienstra en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.