ANP
Volledig scherm
© ANP

Prinses Amalia ziet ‘nu’ af van lidmaatschap Amsterdams corps

Prinses Amalia ziet op dit moment af van lidmaatschap van het Amsterdamsch Studenten Corps en de Amsterdamsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging (ASC/AVSV).

11 reacties

 • Frans Bonnes

  2 maanden geleden
  @ Dries De Valen. U schrijft: De republieken in Europa zijn het voorbeeld. Welke republieken, er zijn in Europa verschillend soorten van republiek. Zie het verschil tussen Duitsland en Frankrijk, beide een republiek, bij beide zijn de staatshoofden gekozen. Maar de presidenten/ staatshoofden hebben bij de een veel meer macht dan bij de ander. Maar als ze aftreden of niet herkozen worden blijven ze beide op de begroting staan en blijven ze dus de gemeenschap geld kosten.
 • Els Weber-van Dreuten

  2 maanden geleden
  Liever een koningshuis dan een president zoals Trump die je evengoed door moet betalen na het aftreden.
 • Dries De Valen

  2 maanden geleden
  Alsof ze een keuze had.. ze ziet er nu vanaf, om er later bij te kunnen. Het beste is stoppen met het koningshuis. De republieken in Europa zijn het voorbeeld. Een echte democratie heeft een staatshoofd die je kunt kiezen.
 • Harry van de Vorst

  2 maanden geleden
  Het boek dat Claudia de Breij schreef over onze Kroonprinses Amalia is een aanrader, en in de lijn daarvan in in mijn mening de beslissing van Prinses Amalia geen verrassing. Ik heb alle respect voor deze dappere beslissing, al is het natuurlijk wel jammer voor haar. Maar uit het verhaal kun je zien dat, hoe jong ze ook nog is, ze in staat is haar eigen beslissingen te nemen, maar ook flexibel om kan gaan met situaties als dat nodig is. Deze beslissing is daarvan het bewijs. Respect!
 • Hans de Graaf

  2 maanden geleden
  Straks mag ze helemaal niets meer van de publieke opinie. Teleurstellend bij-effect van sociale media en de hitsige "traditionele" media. Laat deze dame vooral een leuke studententijd hebben. Al hoop ik wel dat ze niet, zoals haar vader, haar auto in één van de grachten parkeert.