Volledig scherm
PREMIUM
Families Nijmegen © Koen Verheijden

Pro- en anti-Europa nergens zo zichtbaar als in Nijmegen

ReportageDe kloof tussen kiezers pro- en anti-Europa is op weinig plekken zo zichtbaar als in Nijmegen. Aan de ene kant van het kanaal regeren GroenLinks en optimisme, aan de andere kant Forum en teleurstelling. Een reportage uit een verdeelde stad.

Natuurlijk gaat Gideon Stomp stemmen. De 24-jarige student politicologie die met muntthee en laptop in een café in het Nijmeegse buurtje Bottendaal is neergestreken, kiest komende donderdag weer voor D66. Vanwege het klimaat, waar ‘in Europees verband iets aan gedaan móét worden’. En omdat Nederland als klein en open land de EU nodig heeft. ,,We kunnen niet zonder.’’

  1. ‘Poch slachtoffer van hoger Nederlands belang’

    ‘Poch slachtof­fer van hoger Nederlands belang’

    Oud-Transavia-directeur Michiel Meijer heeft maandag opnieuw verklaard dat het Openbaar Ministerie hem heeft gezegd dat er in de zaak-Julio Poch sprake was van “een hoger belang”. Een uitspraak daarover van een officier van justitie met wie Meijer over ‘zijn’ piloot Poch heeft gesproken staat hem “in het geheugen gegrift”. Het hogere belang zou neerkomen op het ongemoeid laten van Jorge Zorreguieta, de inmiddels overleden vader van koningin Máxima.