Het geven van zelfdodingsmiddelen is strafbaar in Nederland, als degene aan wie het middel gegeven is ook daadwerkelijk overlijdt. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Het geven van zelfdodingsmiddelen is strafbaar in Nederland, als degene aan wie het middel gegeven is ook daadwerkelijk overlijdt. Foto ter illustratie. © Hollandse Hoogte / Robin Utrecht

Psycholoog die vast zat voor zelfdodingshulp: ‘Ik heb laatstewilmiddel aan meer dan 100 mensen verstrekt’

Psycholoog Wim van Dijk geeft toe dat hij ‘meer dan 100 mensen’ heeft geholpen aan een middel om zelf een einde aan hun leven te maken. De 78-jarige man uit Den Bosch werd dinsdag opgepakt in een groot onderzoek naar hulp bij zelfdoding. Hij is weer vrij, maar blijft verdachte. 

  1. Zeven keer was er brand bij boer Gert en dat kostte hem miljoenen, maar welke rol speelde hij zelf?
    PREMIUM

    Zeven keer was er brand bij boer Gert en dat kostte hem miljoenen, maar welke rol speelde hij zelf?

    Boer Gert lijkt een gelukkig leven te leiden: getrouwd, twee jonge kinderen en een groeiend bedrijf in Werkhoven. Totdat in de nacht van 25 oktober 2018 brand uitbreekt. Dat is het begin van een serie mysterieuze branden, waarvoor Gert zélf gearresteerd wordt. Komende week staat hij voor de rechter. Dan moet duidelijk worden wie Gert is: gelukkig familieman óf een ondernemer die in een financieel moeras belandde en geen uitweg meer zag?