Raadslid opgepakt op verdenking voorbereiding poging moord Rutte: ‘Ik ging naar m'n moeder’

VideoDe politie heeft zondag Arnoud van Doorn, de fractievoorzitter van de Haagse Partij van de Eenheid, aangehouden op verdenking van het voorbereiden van een moordpoging op demissionair premier Mark Rutte. Van Doorn werd zondagochtend door de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) aangehouden en werd maandagavond alweer heengezonden. Van Doorn stelt schadevergoeding te gaan eisen.

18 reacties

 • Mattie Veld

  1 jaar geleden
  @Henk wat wil je nou eigenlijk zeggen, dat je die bedreigingen maar goedkeurt?!
 • Maxi

  1 jaar geleden
  Dat hij zijn eigen belang groter maakt dan het landsbelang ... Is dat niet Rutte ten voeten uit!
 • andre Voorveld

  1 jaar geleden
  Tja je kunt niet voorzichtig genoeg zijn
 • Bryan de Goede

  1 jaar geleden
  Blij dat jij geen rechter bent Mattie, Wikipedia gebruiken als basis voor vooringenomenheid. Dit zijn precies de momenten waarop het handig en verstandig is om niets te zeggen, in plaats van iets nietszeggends.!
 • Sylvia Hendriksen

  1 jaar geleden
  @Mattie Veld, Ik heb inderdaad even gekeken op Wikipedia en daar word ik niet vrolijk van. Kan me voorstellen dat het DKDB hem heeft opgepakt. Zou hem ook in de gaten houden, net zoals zijn zoon. Maar die laatste zit in Syrië las ik "om zijn handen te laten wapperen", want nu even niets te doen. Jaja!
 1. Justitie: Vrouw die advocaat Diekstra beschuldigde van betasten neemt afstand van aantijgingen

  Justitie: Vrouw die advocaat Diekstra beschuldig­de van betasten neemt afstand van aantijgin­gen

  Karim Aachboun, de juridisch adviseur van Shima Kaes, heeft opnieuw bakzeil gehaald in twee rechtszaken waarin hij rectificaties eiste. Ook heeft de vrouw die hij bijstaat in een zaak van grensoverschrijdend gedrag van advocaat Sébas Diekstra, tegenover de politie haar verklaring ingetrokken, verklaart het Openbaar Ministerie. Dat bleek tijdens de behandeling van een van die rechtszaken.