Ernest Louwes (r), veroordeeld in de Deventer moordzaak, na uitspraak van de Hoge Raad in 2008.
Volledig scherm
PREMIUM
Ernest Louwes (r), veroordeeld in de Deventer moordzaak, na uitspraak van de Hoge Raad in 2008. © ANP

Rechercheteam Deventer moordzaak erkent fouten, advocaat Louwes wil heropening

De recherche die in 1999 de moord op weduwe Jacqueline Wittenberg uit Deventer onderzocht erkent missers te hebben gemaakt. Ook advocaat-generaal Diederik Aben van de Hoge Raad spreekt van ‘geblunder’. Advocaat Geert-Jan Knoops, die veroordeelde Ernest Louwes bijstaat, gaat vragen om heropening van de moordzaak.

Maandag is het exact twintig jaar geleden dat weduwe Jacqueline Wittenberg (60) door wurging en vijf messteken in de borstkas om het leven kwam in haar woning. Twee maanden na de moord werd Ernest Louwes, die testamentair executeur was van de weduwe, opgepakt. In eerste instantie werd hij vrijgesproken, maar uiteindelijk is hij toch veroordeeld tot 12 jaar cel op basis van nieuw opgedoken dna dat was gevonden op de blouse van het slachtoffer. Volgens zijn advocaat en een groep sympathisanten heeft Louwes altijd onterecht vastgezeten.

  1. LIVE | Indiase apen aan de haal met bloedmonsters, Merkel wil niet naar Trump voor G7

    LIVE | Indiase apen aan de haal met bloedmon­sters, Merkel wil niet naar Trump voor G7

    Donald Trump heeft gezegd dat de VS vanaf vandaag de banden met wereldgezondheidsorganisatie WHO verbreekt. Hij verwijt de organisatie aan de leiband van China te lopen en niet transparant te zijn geweest over de uitbraak van het coronavirus. In Nederland zijn volgens het RIVM de afgelopen 24 uur 28 overleden personen die besmet waren met het longvirus. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het vorige liveblog terug.