Camping De Heische Tip te Zeeland.
Volledig scherm
PREMIUM
Camping De Heische Tip te Zeeland.

Rechter: Familie na 21 jaar uit vakantiehuisje zetten is ‘keihard’

De familie Van de Wouw leeft al meer dan twee decennia in een chalet op vakantiepark De Heische Tip in Zeeland. Illegaal, want permanente bewoning van het vakantiepark was al die jaren expliciet verboden. Bestuursrechter M. Verhoeven zette desondanks een dikke streep door een dwangsom van de gemeente Landerd. De rechter noemde het gemeentebeleid ‘keihard’. Handhaven van de regels vond hij in dit geval ‘onevenredig’.

10 reacties

 • Frans van Raaij

  1 maand geleden
  Ze wisten al die jaren dat permanent bewonen niet is toegestaan! Maar nu de gemeente dit in uitvoering wil brengen worden ze teruggefloten door de rechter. Mooi voor die mensen maar ik vind het toch bijzonder vreemd. Houdt de gemeente zich aan de regels en dan wordt ze teruggefloten?
 • Joyce

  1 maand geleden
  Eindelijk eens een rechter die de menselijke kant mee laat wegen en die een gemeente op zijn plaats zet met hun tenenkrommende acties.
 • Els Weber-van Dreuten

  1 maand geleden
  In 20 jaar tijd moet het toch mogelijk zijn een reguliere woning te vinden al snap ik best dat het op zo'n park fijn wonen is en verdiend de manier waarop de gemeente gehandeld heeft geen pluim.
 • Paul Jansen

  1 maand geleden
  Meestal toetst een rechter alleen op rechtmatigheid, heeft de gemeente regels overtreden. Dit is een gelukkig voorbeeld van een rechter die ook toetst op de inhoud, op rechtvaardigheid. Hulde dus voor deze rechter.
 • Remco Gerlich

  1 maand geleden
  @Joop Arts: als het zo was dat "regels zijn regels" goldt, waren rechters niet nodig. Het is juist omdat er ook dingen zijn als redelijkheid, billijkheid, voorkomen van willekeur, context etc dat rechters nodig zijn.
 1. Moeder van Frédérique reageert: 'Haar mishandeling legt pijnpunt in samenleving bloot’
  UPDATE
  17

  Moeder van Frédérique reageert: 'Haar mishande­ling legt pijnpunt in samenle­ving bloot’

  De ernstige mishandeling van de 14-jarige Frédérique uit Amstelveen ‘staat niet op zich en legt een pijnpunt in de samenleving bloot’. Dat zegt haar moeder in een openbaar bericht op Facebook. De 14-jarige jongen uit Amstelveen die verdacht wordt van betrokkenheid bij de mishandeling zit nog vast. Hij wordt morgen voorgeleid. De politie sluit niet uit dat er meer verdachten worden aangehouden.