Klimaatminister Rob Jetten en Micky Adriaansens, minister van Economische Zaken, tijdens een overleg over het prijsplafond voor energie.
Volledig scherm
PREMIUM
Klimaatminister Rob Jetten en Micky Adriaansens, minister van Economische Zaken, tijdens een overleg over het prijsplafond voor energie. © ANP

Regels voor prijsplafond niet klaar: nog geen nieuwe termijnbedragen voor januari

Het is nog steeds de vraag hoe per 1 januari het prijsplafond voor energie precies ingevoerd wordt. Pas eind volgende week wordt de regeling naar de Tweede Kamer gestuurd. Dat betekent dat consumenten voorlopig nog geen duidelijkheid krijgen over de nieuwe termijnbedragen die vanaf 1 januari gaan gelden.

28 reacties

 • Guus Smolders

  2 maanden geleden
  @peter. Dat bedoel ik juist. VVD zit dan wel in de regering, maar wordt door allerlei rechtszaken van linkse clubs (MOB, Vluchtelingenwerk, greenpeace) via de rechter vleugellam gemaakt. Alleen links D66 (links) beleid blijft overeind. Daarom hebben we ondanks VVD toch al 12 jaar een links beleid. China is de lachende derde hier. Die levert alles voor de energietransitie en wij hebben niks te makken als Taiwan eerdaags "herenigd" wordt via een "speciale herenigings operatie".
 • W. Peters

  2 maanden geleden
  Mijn flatgebouw heeft één verwarmingsinstallatie op gas voor alle 24 appartementen. Ieder app. wordt na een jaar afgerekend aan de hand van warmtemeters op elke radiator. Dus de centrale install. van de vve verbruikt natuurlijk veel meer gas dan de gemiddelden die bij gewone woningen worden aangehouden bij. Hoe e.e.a. in mijn/onze situatie gaat uitpakken is al helemaal onduidelijk.
 • Peter Daanen

  2 maanden geleden
  # Guus. Lees je geen kranten? De VVD is al 12 jaar de bovenliggende partij en zat tusssen 1995 en 2207 ook al in de regering. Links (welke partij is dat?) is al tijden niet meer aan de macht geweest, of alleen als bij wagen van de VVD. Het laatste linkse kabinet (Den Uyl) eindigde in 1977. Alle problemen de er nu zijn komen voort uit slecht VVD-beleid. Als men via de rechter het overheidsbeleid op de vingers kan tikken betekent dit heel envoudig, dat het beleid niet deugt.
 • Guus Smolders

  2 maanden geleden
  Jetten en Kaag regeren dit land. Alles wat VVD wil doen wordt door de milieulobby via de rechter teniet gedaan. Daarom wordt dit land in de ellende gestort. Stikstofcrisis, asielcrisis (met daaruit voortvloeiende de huizencrisis) zijn allemaal uit de koker van D66 of de milieulobby. VVD wilde tegenstribbelen, maar werd door de linkse milieuclubs gewoon via de rechter in de hoek gezet.
 • Anne Nicolai

  2 maanden geleden
  Roep om nationalisatie van energiebedrijven: zijn we vergeten dat we in de jaren 80 en 90 massaal gestemd hebben op de partijen die deze privatisering mogelijk hebben gemaakt? Daarvoor waren energiebedrijven ‘nationaal’.