Volledig scherm
PREMIUM
Nynke de Jong. © Joost Hoving

Reken niet op de redelijkheid van de huisjesmelker

columnNynke de Jong schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

Stientje van Veldhoven, onze minister van Wonen en Milieu, lijkt me een vrouw die uitgaat van het goede in de mens. Dat is een mooie eigenschap, maar niet handig wanneer je degene bent die de huisjesmelkers in toom moet houden. De SP vroeg haar deze week antwoord op een idiote huursituatie in Amsterdam. Aan de Pieter Calandlaan is een huis verbouwd tot een soort studentenhuis, met tien kamers van 8 vierkante meter waar de verhuurder 700 euro per maand voor vraagt. Wat ze van deze situatie vond, vroeg Kamerlid Sandra Beckerman. Over de hoogte van de huurprijs kon ze niks zeggen, maar Van Veldhoven rekende erop dat verhuurders een redelijke huurprijs vragen, en dat deze verhuurders ‘niet maximaal willen profiteren van de grote schaarste in steden met een gespannen woningmarkt’.

  1. Petitie tegen afsnijroute voor Formule 1-teams over strand naar circuit Zandvoort

    Petitie tegen afsnijrou­te voor Formule 1-teams over strand naar circuit Zandvoort

    Iets meer dan 3250 mensen hebben een online petitie getekend tegen de plannen om Formule 1-teams van Noordwijk over het strand naar het circuit bij Zandvoort te laten reizen. Drie teams zullen in Noordwijk logeren tijdens de Dutch Grand Prix begin mei. Het college van Noordwijk is bereid het vervoer over het strand onder voorwaarden mogelijk te maken, zodat ,,de supersterren van de Grand Prix nergens in een file komen vast te staan".
  2. Speelfilm Suriname en het coronavirus in de Ochtend Show to go

    Speelfilm Suriname en het coronavi­rus in de Ochtend Show to go

    Acteurs Rodney Lam en Rosita Dameri zijn morgen te gast in De Ochtend Show to go en zullen meer vertellen over het succes van de nieuwe film Suriname. Voorzitter Jurgen van der Hel van JOB MBO praat ons bij over de groeiende vraag naar mbo’ers op de arbeidsmarkt, met aanvullend commentaar van voorzitter van de MBO Raad Frank van Hout. De show wordt gepresenteerd door Manuel Venderbos en is vanaf 07:30 uur live te zien in onze app en op de site.