Volledig scherm

Remarque weg als hoofdredacteur Volkskrant

Philippe Remarque stopt na negen jaar als hoofdredacteur van de Volkskrant. Hij wordt per 1 september journalistiek directeur van de Persgroep voor Nederland en België. Daarnaast wordt hij directeur-uitgever van de Volkskrant, Trouw en het Parool.

Remarque gaat zich in zijn rol als journalistiek directeur onder meer bezighouden met de digitalisering van de journalistiek, meldt de Persgroep. Erik van Gruijthuijsen, nu directeur journalistiek van de Persgroep Nederland, wordt directeur-uitgever van ADR Nieuwsmedia, de groep met AD, zeven regionale titels en videobedrijf MyChannels.

Remarque (53) volgde in 2010 Pieter Broertjes op als hoofdredacteur van de Volkskrant. Daarvoor was hij politiek verslaggever en correspondent in Moskou, Berlijn en Washington. ,,Ik ben verheugd dat de Persgroep een journalist in de directie benoemt en vereerd dat zij vertrouwen in mij stelt’', zegt Remarque in een reactie.

De Volkskrant begint op korte termijn met een zoektocht naar een nieuwe hoofdredacteur. ,,Het streven is om de nieuwe hoofdredacteur aan het begin van de zomer te benoemen’', staat te lezen op de website van de krant. Remarque blijft tot 1 september werkzaam in zijn huidige functie.

  1. Vader van afgezonderd gezin Ruinerwold aangehouden
    video

    Vader van afgezon­derd gezin Ruinerwold aangehou­den

    De politie heeft vandaag een tweede verdachte aangehouden in het onderzoek naar het afgezonderde gezin uit Drenthe. Het gaat om de 67-jarige Gerrit-Jan van D. die in de woning werd aangetroffen. De politie heeft aanwijzingen dat de kinderen niet uit vrije wil in de woning verbleven. De vader zou een herseninfarct hebben gehad, maar is volgens de politie wel aanspreekbaar. Over zijn medische situatie doet de politie geen verdere uitspraken.