Riane Gigengack en Bart Dolhuisen wonen aan de Statendamweg in Oosterhout onder windpark Weststad. Ze krijgen er straks misschien wel twee megawindturbines van 235 meter hoog bij.
Volledig scherm
PREMIUM
Riane Gigengack en Bart Dolhuisen wonen aan de Statendamweg in Oosterhout onder windpark Weststad. Ze krijgen er straks misschien wel twee megawindturbines van 235 meter hoog bij. © Jan Stads/Pix4Profs

Riane en Bart liggen ’s nachts wakker van zwiepende wieken: ‘Ons woongenot is compleet naar de knoppen’

Ze voelen zich niet erkend, weggemoffeld in de procedure. De familie Gigengack woont aan de Statendamweg in het Brabantse Oosterhout, op luttele afstand van zes windmolens van 150 meter hoog. Ze doen een noodkreet, want er dreigen nog twee windgiganten van 235 meter bij te komen.

16 reacties

 • Geert Loermans

  2 maanden geleden
  Ach, @ Ceciel, @ Andre Eggerdink is een van.die vele oude mopperaars die alleen aan zichzelf denken. Iemand die geen opvanglocatie voor vluchtelingen in zijn buurt wil, iemand die roept dat er andere oplossingen zijn, maar niet zegt welke. En dan heeft hij het over drammers. Een typisch voorbeeld inderdaad van een boomer.
 • Theo de Beer

  2 maanden geleden
  Wat een intolerantie in de comments. Die mensen hebben een plek nodig en waar beter dan in ons mooie landje. Dat we daar allemaal een paar offers voor moeten doen is evident.
 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  Turrlujk, @Andre Eggerding, sleep de rechtse Godwin er maar weer bij: alles is de schuld van de vreemdelingen. In het Groene Hart is plek zat, allemaal polders. Een paar boeren uitkopen en klaar is kees.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Ceciel,dit land wordt onleefbaar door overbevolking. Afgelopen jaar ruim 200.000 stikstofuitstoters erbij . Dat vind jij prima. Wat we zo aan de ene kant besparen krijgen we er aan de andere kant weer bij.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Geert Loermans, jij noemt een windturbine zo dichtbij een gezonde wereld? Ik ben totaal geen stikstofontkenner. Maar zie andere oplossingen. De milieudrammers hebben geen oog voor andere oplossingen.