Boeren blokkeren met hun trekkers de snelweg.
Volledig scherm
Boeren blokkeren met hun trekkers de snelweg. © ANP

Rijkswaterstaat: mijd morgenochtend snelwegen rond Utrecht vanwege boerenprotest

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om de snelwegen rond Utrecht op morgenochtend zoveel mogelijk te mijden in verband met het boerenprotest.

De verwachting is dat op de wegen rond Utrecht veel overlast zal zijn door tractoren die richting De Bilt rijden. De boeren willen daar morgen protesteren tegen de stikstofmaatregelen van het kabinet. Eigenlijk was het protest in eerste instantie voorzien voor de poorten van onderzoeksinstituut RIVM, maar de actie is nu verplaatst naar het terrein van honkbalvereniging The Wombats aan de Voordorpsedijk. 

Vanaf het einde van de ochtend kunnen weggebruikers flinke vertraging ondervinden op de wegen van Utrecht richting Den Haag. Naar verwachting gaan er morgen honderden, mogelijk duizenden, trekkers de weg op. De boeren rijden ‘s ochtends eerst naar De Bilt, daarna gaan ze naar Den Haag.

Ook de werkzaamheden aan de Galecopperbrug bij Utrecht kunnen volgens Rijkswaterstaat extra reistijd opleveren. De verkeershinder bleek daar vanochtend groter dan de afgelopen tijd.

Snelheid aanpassen

Weggebruikers die toch de weg op gaan, worden geadviseerd de verkeersinformatie vooraf te checken. Rijkswaterstaat vraagt weggebruikers alert te zijn op het grote snelheidsverschil tussen de verschillende voertuigen en de rijstijl daarop aan te passen.

Poll

Sta jij nog achter de boeren na het uit de hand gelopen protest van maandag?

  • Ik stond achter het boerenprotest, maar nu niet meer (15%)
  • Ik stond achter het boerenprotest, en nu nog steeds (70%)
  • Ik stond niet achter het boerenprotest, en nu al hélemaal niet meer (15%)
63296 stemmen