Volledig scherm
© Brandweer Zevenbergen

Rik (4) belandt in ondergrondse afvalcontainer: 'Brandweer is nu zijn held'

Een jongetje van vier jaar is gisteren in Zevenbergen tijdens het buitenspelen in een vier meter diepe ondergrondse afvalcontainer vast komen te zitten. Het ventje mag van geluk spreken dat hij er zonder kleerscheuren van af is gekomen. 

Iets na vijven spoedden brandweerlieden zich richting het Amazoniet in Zevenbergen. Twee jongens speelden daar op straat, totdat er eentje nergens meer te vinden was: Rik Schrauwen. De jonge knul was in een vier meter diepe ondergrondse afvalcontainer terecht gekomen.

Riks moeder Marije weet daags erna te vertellen dat het goed met hem gaat. ,,De brandweer is nu zijn held. Hij wilde altijd al brandweer worden, maar nu weet hij het zeker. " Rik en zijn vriendje kregen gisteren elk een knuffel om van de schrik te bekomen. Zelf is ze er nu nuchter onder. ,,Gisteren waren we erg geschrokken, natuurlijk, maar vandaag denk ik: het was een ongeluk dat goed is afgelopen."

Vier meter diep

,,Gelukkig heeft hij een zachte landing gemaakt", laat Jeff Evertse desgevraagd weten. Al had het ook anders af kunnen lopen, denkt de woordvoerder van Veiligheidsregio Midden-West-Brabant. ,,Die containers zijn vier meter diep. Er lagen wat afvalzakken in, daardoor kwam hij letterlijk goed terecht.'' Zijn ouders zijn dolblij dat hun zoon weer veilig thuis is.

Een woordvoerder van de gemeente Moerdijk laat weten dat ieder huishouden een speciale pas heeft om die afvalcontainers van de vergrendeling te halen. Na het deponeren van de afvalzakken, sluiten de containers normaliter automatisch. In dit geval bleek de vergrendeling stuk te zijn.

Daaropvolgend heeft de gemeente, die de hand in eigen boezem steekt, ervoor gezorgd dat de vergrendeling weer gerepareerd werd. Ook zijn andere ondergrondse containers gecontroleerd op defecten.