Volledig scherm
Edge of Africa. © Beekse Bergen

Ringstaartmaki ontsnapt uit nieuw verblijf en wordt doodgereden

Een ringstaartmaki is uit het gloednieuwe verblijf Edge of Africa in de Beekse Bergen ontsnapt en vanochtend doodgereden door een auto.

Het personeel van het dierenpark is 'heel aangeslagen', laat een woordvoerster weten. Het nieuwe wandelgebied Edge of Africa werd zaterdag nog feestelijk geopend, maar een van de ringstaartmaki's vond een aantal dagen geleden een uitweg in het verblijf. Via een hoog stuk bamboe sprong het dier in een boom, waarna het buiten het verblijf terechtkwam.

,,De maki was eerst nog wel op het terrein van de Beekse Bergen", vertelt een persvoorlichtster. ,,Maar gisteravond kregen wij berichten van omwonenden dat het beestje aan de kant van Goirle buiten het dierenpark was gezien." Een van die mensen maakte ook een filmpje, dat op de website Dumpert werd geplaatst.

Paniek

Verzorgers probeerden het dier met man en macht te vangen, maar dat lukte niet. Woensdagochtend werd de maki door een auto doodgereden. ,,Het is echt heel sneu", aldus de persvoorlichtster. ,,Maki's zijn groepsdieren, dus dit beestje moet helemaal in paniek zijn geweest."

Beekse Bergen heeft meteen maatregelen genomen. De stukken bamboe zijn allemaal kortgeknipt en het verblijf is 'nog wel zes keer gecheckt'.