RIVM: ‘Stof’ op huizen en speeltuinen rond Tata Steel zit vol lood en beïnvloedt zelfs IQ kinderen

VIDEODe hoeveelheden schadelijke stoffen die neerdalen in de omgeving van Tata Steel zijn vele tientallen malen hoger dan in gebieden verder weg van de grote staalfabriek in Wijk aan Zee. Zó erg zelfs, dat bij langdurige blootstelling het IQ van kinderen tot 12 jaar negatief wordt beïnvloed. Dat blijkt uit een tweede gezondheidsonderzoek van het RIVM waarbij op 420 plekken neergedaalde stof is opgeveegd en onderzocht. Buiten én binnen.

2 reacties

 • Gert Mans

  2 maanden geleden
  Minamata van Nederland. Hoge loodconcentraties in het bloed kunnen bij kinderen een acute encefalitis ontwikkelen met agitatie, verwarring, hallucinaties, convulsies, coma en hersenoedeem.
 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  wat hoor je de VVD/GL hierover? stilte stilte stilte maar ondertussen wel zorgen via het rutte regime, dat dit land verder wordt verziekt met bio-massacentrales, weilanden met glaspanelen en horizonvervuiling. je kunt de vervuilende industrie beter niet dan wel hebben of de vervuilende industrie neemt eindelijk maatregelen. maar er is ook nog de VVD die hier niets tegen doet en dit gewoon gedoogt.
 1. PEC Zwolle-verdediger laat personeel en investeerders sushizaken in de kou staan: ‘Tienduizenden euro’s schuld’
  PREMIUM

  PEC Zwol­le-verdediger laat personeel en investeer­ders sushizaken in de kou staan: ‘Tiendui­zen­den euro’s schuld’

  Personeelsleden krijgen maandenlang geen salaris en investeerders en de aannemer zeggen nog tienduizenden euro’s te krijgen van Sushi Roku uit Zwolle. Het bedrijf van PEC Zwolle-verdediger Sai van Wermeskerken en zijn compagnon heeft twee sushirestaurants. ,,Hier lusten de honden geen brood van’’, noemt de aannemer de situatie. Een aangifte wordt onderzocht.