Rotterdam kan eerste Expo 2025-kandidaat worden

Rotterdam kan de allereerste stad worden die zich officieel kandidaat stelt voor de World Expo van 2025. Tot dusverre heeft zich nog geen enkel land gemeld bij het Bureau International des Expositions (BIE) in Parijs, dat de organisatie van de Wereldtentoonstellingen toewijst.

,,Gaat Rotterdam bieden voor de Expo 2025?'' vraagt de BIE zich af op haar eigen website. Gegadigden kunnen zich tot uiterlijk 2019 aanmelden, zes jaar voor de start van het mega-evenement dat doorgaans zes maanden duurt.

Mocht Rotterdam of een andere stad zich dit jaar opgeven voor het festijn, dan heeft de concurrentie nog zes maanden de tijd om ook een bidbook in te sturen.

Nooit eerder
Het Nederlandse kabinet beslist mogelijk in april of het Rotterdam nomineert voor de Expo van 2025. De gemeenteraad van Rotterdam praat de komende weken over het Plan Expo 2025. De kandidaatstelling gebeurt uiteindelijk door de nationale overheden.

De editie van 2025 wordt in 2018 door de BIE toegewezen. De internationale World Expo-club wijst er op haar site ook nog op dat Nederland nooit eerder een Expo binnen de landsgrenzen had. De Wereldtentoonstelling van 2015 was in Milaan, die van 2020 is in Dubai. Recente Europese World Expo's waren in Hannover (2000), Lissabon (1998) en Sevilla (1992).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.