Het Russische parlementslid Andrej Goeroeljov noemt de haven van Rotterdam als strategisch doelwit.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Russische parlementslid Andrej Goeroeljov noemt de haven van Rotterdam als strategisch doelwit. © Russian Media Monitor

Russisch parlementslid hint op Rotterdamse haven als doelwit op staatstelevisie

Hij zegt het niet letterlijk, maar als parlementslid Andrej Goeroeljov op de Russische staats-tv spreekt over militaire doelwitten in Europa, gaat het onmiskenbaar over de Rotterdamse haven.  Toch is een aanval, in elk geval op korte termijn, niet aannemelijk. ,,Poetin wil op dit moment geen confrontatie met de Navo.’’  

14 reacties

 • Barlaeus

  1 maand geleden
  Het is goed om de Oekraïense bevolking te helpen. Wanneer de NAVO het Oekrainse leger niet had geholpen met wapens dan was de oorlog al lang afgelopen en zouden veel mensenlevens zijn gespaard. De oorlog die Rusland is gestart wordt nu door de NAVO vooral gebruikt om Rusland zo veel mogelijk af te zwakken op militair en economisch gebied. De oostelijke provincies van Oekraïne zijn Russisch-sprekend en willen niet bij de Oekraïne horen maar bij Rusland. Wanneer zal het vrede zijn?
 • gejah nijman

  1 maand geleden
  kenneth, daar ben ik het ook helemaal niet mee eens. dat hypocriete gedrag moet ook maar eens aangepakt worden. Wij moeten maar eens leren om onze eigen boontjes te doppen. Lekker gezellig naar quatar. Tja, ik zou niet gaan.
 • Henry Ebbers

  2 maanden geleden
  Dat er een bom.op Rotterdam terecht komt is zeer onwaarschijnlijk. Maar door onze steun aan Oekraïne en oorlogs verklaring aan Rusland, is dat natuurlijk wel te verwachten. Het kartel en zijn stemmers vragen er toch om?
 • Kenneth Tharmaratnam

  2 maanden geleden
  @gejah nijman: Niet vergeten dat er ook een Russische en zelfs Oosterse propagandamachine op volle toeren draait. En wanneer men geld, steun, goederen of voedsel krijgt vanuit een bepaald land of aan elkaar gelieerde groep landen is men al heel snel bereid om door een andere bril te kijken, zelfs al is dat overduidelijk en feitelijk bezijden de waarheid. Het spreekwoord luidt ook niet voor niets: "Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt".
 • Johann Janssen

  2 maanden geleden
  zet nu de handel met rusland volledig stop en laat je niet koeienieren door een stelletje geestelijk doorgedraaide russen, die dringend opgeborgen dienen te worden. als zij dreigen Rotterdam plat te gooien gooi dan maar als eerse het Kremlin plat.