Özcan Akyol
Volledig scherm
PREMIUM
Özcan Akyol © Joost Hoving

Russische wraakzucht is ontembaar en land zal er alles aan doen om als winnaar uit Poetin-oorlog te komen

COLUMNÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

9 reacties

 • PGH litjens

  2 weken geleden
  Er is meer aan de hand. Rusland en China willen meer macht en invloed in landen zoals Afrika en schuwen het dan ook niet bewoners te verjagen op sommige plaatsen. Het gevolg is vluchtelingenstromen wat ze prima vinden omdat het ook Europa destabiliseert.
 • PGH litjens

  2 weken geleden
  Henk Houwers, je begrijpt het. Dit is een taak voor de regeringen en de politiek. Die moeten het initiatief nemen.
 • Henk Houwers

  2 weken geleden
  Rusland durft men internationaal amper aan te pakken. Zelfs Amnesty heeft het gore lef de niet schone handen van degene die in de rug aangevallen wordt aan de kaak te stellen, zonder daar tegelijkertijd de grove schendingen van Rusland naast te zetten. De 'correcte wereld' is compleet van het pad af!
 • Henk Houwers

  2 weken geleden
  PHG Litjens. Het rondvliegende vergadercircus van de VN maakt amper iets waar van het doel waarvoor ze is opgericht. Ophefffen die tandeloze club en een nieuwe vergadering van naties oprichten met een nieuw veiligheidsraad, zonder leden met vetorecht en met mogelijlheden tot royement als niet aan lidmaatschapsvoorwaarden wordt voldaan en stemrecht op basis van aantal inwoners.
 • Ronnie Hendriksen

  2 weken geleden
  Wat een smeerzak is Erdogan als hij wel in Roebels wil betalen, aanpakken die Erdogan.
 1. Onderzoekers kijken machteloos toe: ‘Nu ook roofvogels dood door vogelgriep’
  PREMIUM

  Onderzoe­kers kijken machteloos toe: ‘Nu ook roofvogels dood door vogelgriep’

  De bruine kiekendief die met stuiptrekkingen op de grond ligt. Het is afschuwelijk om te zien en tóch zette vogelonderzoeker Dirk van Straalen (38) de beelden ervan op Twitter. De vogelgriep grijpt hard om zich heen in Nederland en ook wilde vogelsoorten worden keihard getroffen. En dat moet iedereen weten, vindt hij. ,,Normaal zijn we in het broedseizoen bezig met het in kaart brengen van nieuw leven, nu met het in kaart brengen van de dood. Dat gaat onder je huid zitten.’’