‘Ruzie ging vooraf aan vondst lichaam in woning Culemborg’

Video/UpdateCULEMBORG - In een woning aan de Herenstraat in Culemborg heeft de politie een lichaam van een vrouw gevonden. De identiteit van de overledene is nog niet bekend. Buurtbewoners zijn erg geschrokken.

De politie deed vanochtend uitgebreid onderzoek in de Herenstraat. Om het huis staan zwarte schermen en rechercheurs in witte pakken brengen de situatie binnen nauwkeurig in kaart. Het lichaam werd vannacht gevonden. De identiteit van de overledene is nog niet bekend.

De politie sluit een misdrijf niet uit. Wat er precies is gebeurd wordt nog onderzocht. In de buurt is een man aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en zit vast voor verhoor.

Het huis is opgedeeld in twee appartementen. In de bovenste woning wonen een man en een vrouw. Volgens een buurtbewoonster is de man aangehouden. Ze zag hij hoe geboeid door de politie werd afgevoerd.

Het stel huurt het appartement. De eigenaar van de woning zegt dat hij heeft gehoord dat er vannacht een heftige ruzie was. Meer weet hij niet, zegt hij telefonisch.   

Gestommel

Een buurman die in een naastgelegen appartement woont, zegt rond 02.00 uur wakker te zijn geworden van gestommel bij de buren. ,,Het klonk alsof er stoelen vielen. Daarna ben ik in slaap gevallen. Maar of het er mee te maken heeft, weet ik niet.’’ Het is best schrikken, zegt hij naast de zwarte schermen en de onderzoeksunit van de politie. ,,Dit maak je niet elke dag mee.

De buurtbewoonster die ’s nachts zag hoe de verdachte werd afgevoerd, zegt dat de man opvalt door vriendelijkheid. ,,Jonge bewoners in de straat zijn vaak met zichzelf bezig. Hij zegt altijd aardig gedag. Ik heb hem een keer mijn auto uitgeleend om een bank te vervoeren.’’ Ze weet niet wat zich er binnen heeft afgespeeld en hoopt dat de arrestatie een vergissing is. 

Een overbuurman werd wakker van de politie in de straat. Ook hij weet niet wat er in de woning is gebeurd. ,,Er zijn hier veel huizen opgedeeld in appartementen. Onder de bewoners is veel verloop.’’

De politie komt later vandaag met meer informatie.

Volledig scherm
De politie doet onderzoek bij de woning. © AD