Volledig scherm
© Bert Jansen

Ruzie in drugscircuit aanleiding schietpartij waarbij peuter gewond raakte

Een arrestatieteam van de politie heeft dinsdagmiddag een 21-jarige man uit Helmond opgepakt voor betrokkenheid bij de schietpartij waarbij maandagmiddag twee meisjes gewond raakten. De politie houdt er sterk rekening mee dat het schietincident te maken heeft met een conflict in het Helmondse drugsmilieu.

Het onderzoeksteam van de politie is naarstig op zoek naar getuigen van een ruzie tussen inzittenden van twee auto’s. ,,Inzittenden van beide auto’s hadden vlak voordat geschoten werd ruzie op de Molenstraat. Er werd daarbij hard geschreeuwd of geroepen op de plek waar de auto uiteindelijk onder vuur werd genomen. Het was druk op straat en mensen moeten dat hebben gehoord”, zo laat de leider van het onderzoek weten.

Sinds maandag was de politie op zoek naar de Helmonder die nu is opgepakt. Hij werd dinsdagmiddag gezien in een woning aan de Heistraat in Helmond. Een arrestatieteam viel rond vier uur de woning binnen. De man zit vast en wordt verhoord door de recherche.

Wat gebeurde er?

Een grijze Volkswagen Golf werd maandagmiddag beschoten ter hoogte van de kruising van de Molenstraat en de Noord Koninginnewal in Helmond. De inzittenden van de auto sloegen op de vlucht, maar door rondvliegende kogels raakten een peuter en een meisje die op dat moment in de buurt waren gewond.

Het 2-jarig meisje zat bij haar moeder achterop de fiets toen een kogel haar been raakte. Het 15-jarige slachtoffer liep een schotwond aan haar arm op. Volgens getuigen reed er vlak na de schoten een groene Opel Astra met hoge snelheid weg. Deze auto werd kort daarna teruggevonden aan de Wolfstraat in Helmond. Ook de inzittenden van deze auto waren gevlucht.

Arrestaties

Diezelfde avond werd op het Doorneind een 23-jarige man uit Helmond in de boeien geslagen. Volgens de politie leek hij op iemand die mogelijk betrokken was bij de schietpartij, maar verder onderzoek wees uit dat hij er niets mee te maken had. Hij geldt niet meer als verdachte, maar als getuige. 

Kijk hier naar de reacties op straat in Helmond: