Volledig scherm
Politie handboeien stock © politie

Ruzie tussen Belgen en Nederlanders escaleert: 7 arrestaties

Een ruzie tussen Belgen en Nederlanders is volledig geëscaleerd in Breda. Twee auto's achtervolgden elkaar zaterdagmiddag en achteraf bleek dat in een van de voertuigen een ploertendoder en een mogelijk vuurwapen lagen. Zeven verdachten zijn aangehouden door de politie.

De politie ontving rond 16.30 uur meerdere meldingen van een gevaarlijke achtervolging door Breda. Een Belgisch en een Nederlands voertuig zouden elkaar achtervolgen en elkaar ook daadwerkelijk raken. 

Uiteindelijk stopte de achtervolging bij het Stationsplein. De inzittenden vluchtten vervolgens een hotel binnen. Een 20-jarige Belg sprak bij het hotel surveillerende medewerkers van Handhaving aan. Zij zagen dat de Belg een ploertendoder en een mogelijk vuurwapen bij zich droeg, waarop hij voor alle veiligheid in de boeien werd gezet. Bij aankomst van de politie nam zij de verdachte over. 

Volledig scherm
De politie trof meerdere wapens aan © Instagram Wijkagent_grauwepolder

Twee mannen uit Roosendaal (19 en 20 jaar) werden eveneens aangehouden. De twee beschadigde auto’s en de twee wapens zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. Het is op dit moment onbekend of het om een echt  vuurwapen gaat.

Volledig scherm
De politie trof meerdere wapens aan © Instagram Wijkagent_grauwepolder

Meer aanhoudingen

Niet veel later verschenen nog vier Belgen (in de leeftijd van 20 tot en met 22 jaar) op het politiebureau in Breda. Zij gaven aan bij de ruzie betrokken te zijn. De politie hield ook hen aan als verdachten. Waarom er een ruzie is ontstaan, met daaropvolgend een achtervolging, is op dit moment niet duidelijk. Hier doet de politie onderzoek naar.