Gerrit van de Kamp van politievakbond ACP.
Volledig scherm
Gerrit van de Kamp van politievakbond ACP. © ANP

Ruzie tussen ex-voorzitter en politiebond ACP escaleert: klacht bij Autoriteit Persoonsgegevens

Het slepende conflict tussen politiebond ACP en voormalig voorzitter Gerrit van de Kamp dijt steeds verder uit. Terwijl de twee partijen nog altijd niet uit het formeel beëindigen van de arbeidsovereenkomst zijn, dient Van de Kamp nu een klacht in bij de Autoriteit Persoonsgegevens vanwege ‘ernstige schending van zijn privacy’. De ACP spreekt van een storm in een glas water.

 1. Hoogleraar over ‘inmenging’ slachtoffer in affaire politiebond: ‘Als dit klopt, heeft bond groot probleem’
  PREMIUM
  gerrit van de kamp

  Hoogleraar over ‘inmenging’ slachtof­fer in affaire politie­bond: ‘Als dit klopt, heeft bond groot probleem’

  Hoogleraar bestuurskunde Michiel de Vries wil de affaire rond grensoverschrijdend gedrag bij politiebond ACP nader onderzoeken. Dat doet hij op verzoek van de advocaat van ex-voorzitter Gerrit van de Kamp, die door drie vrouwen wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Volgens De Vries zijn veel integriteitsonderzoeken onbetrouwbaar: ,,Het gaat de laatste jaren aan alle kanten fout.”
 2. Ongekende politieactie rond criminele telefoondienst: invallen op 79 plekken, 42 verdachten opgepakt
  Update

  Ongekende politieac­tie rond criminele telefoon­dienst: invallen op 79 plekken, 42 verdachten opgepakt

  Met een mega-operatie legde de politie vrijdag opnieuw een versleutelde telefoondienst voor criminelen aan banden. Verspreid over Nederland, België en Duitsland werden bijna tachtig adressen doorzocht. Het leidde tot de vondst van drugslabs, vuurwapens en miljoenen aan contant geld. De politie bleek vijf maanden mee te hebben gelezen met de berichten die zijn verstuurd bij telefoondienst Exclu.