Volledig scherm
PREMIUM
Leerlingen van het Hendrik Piersen College krijgen een les over het weerstaan van de verleiding van een criminele carrière. © Koen Verheijden

Sam (16) mag geen drugsezel worden

Pubers zijn welkome werknemers voor georganiseerde misdadigers. Minister Ferd Grapperhaus (Justitie) wil extra geld uittrekken voor scholingsprojecten om tieners op die gevaren te wijzen.

Renate (16) kent wel ‘iemand’ die onlangs ineens een nieuwe laptop had. En kort daarna een nieuwe fiets. En mooie kleren. ,,Echt ineens, dat klopte natuurlijk niet helemaal.’’ Zeker niet als je bedenkt dat een bijbaantje op 16-jarige leeftijd amper 4 euro per uur opbrengt. Wat bleek: die persoon bracht dus pakjes rond, hoorde Renate. Drugs-pakjes, welteverstaan.

  1. Doodsbedreigingen na bakfietsdrama: Doneerfonds kapt ermee

    Doodsbe­drei­gin­gen na bakfiets­dra­ma: Doneer­fonds kapt ermee

    De eigenaar van Doneerfonds.nl is de afgelopen week overladen met doodsbedreigingen vanwege een valse inzamelingsactie die een paar dagen op zijn website heeft gestaan. Onbekenden dreigden ondernemer Patrick Ho uit Rotterdam iets aan te doen en vertelden hem dat ze zijn pand ‘wel even kwamen verbouwen’. De beheerder is er klaar mee en trekt per direct de stekker uit de site. Overmorgen heeft hij een afspraak bij de politie.