Volledig scherm
PREMIUM
Foto van het strand waar Sara werd gevonden op Curaçao. © Jose de Bruin

Sara (17) uit Haaksbergen oog in oog met duo dat haar wilde doden op Curaçao

Ze werd beroofd, ontvoerd, aangerand, vastgebonden en naakt van de rotsen gegooid tijdens haar stage op Curaçao, vorig jaar augustus. Vrijdag legde de 17-jarige Sara* uit Haaksbergen een indringende verklaring af bij het Hof van Justitie in Willemstad. Ze vloog er speciaal voor terug naar het eiland. ,,Ik moest erbij zijn.’’

De voorgeleiding van de twee verdachten was vrijdag. Het is de eerste keer dat de Twentse oog in oog staat met de twee verdachten: een 34-jarige vrouw en een 30-jarige man, beiden geboren op Curaçao.

Gekleed in oranje overals, de voeten geboeid. Ogenschijnlijk onaangedaan horen ze het betoog van hun slachtoffer aan. Als enigen: er is niet veel publiek bij maar de mensen die er zijn, zijn emotioneel.

Sara had tot 25 augustus een heerlijke stage. Werken op een wit zandstrand, temperaturen van rond de 30 graden, na het werk afkoelen met een duik in de azuurblauwe Caraïbische zee en uitgaan op de leukste feesten: ze is 17 en zag, net als zoveel stagiaires, een leven op Curaçao helemaal zitten.

Ze was er vaker geweest, kende het eiland. Geen vuiltje aan de lucht. Tot de droom veranderde in een nachtmerrie. 

Quote

Niemand kan mij helpen. Ik heb geen leven meer

Sara
  1. Charly Luske, René van Kooten en Anne Kuik in de Ochtend Show to go

    Charly Luske, René van Kooten en Anne Kuik in de Ochtend Show to go

    Boze Zeeuwen gaan morgen op weg naar Den Haag om hun onvrede te uiten over staatssecretaris Barbara Visser en haar besluit om de verhuizing van de marinierskazerne in Vlissingen af te blazen. Verslaggever Ernst Jan Rozendaal is bij ons te gast om daarover te praten. Ook acteurs René van Kooten en Charly Luske schuiven aan om te vertellen over hun nieuwe voorstelling Jesus Christ Superstar in Concert. De Ochtend Show to go wordt morgen gepresenteerd door Hila Noorzai en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op deze site.