Lange wachtrijen op Schiphol.
Volledig scherm
Lange wachtrijen op Schiphol. © ANP / ANP

Schiphol gaat vertraagde reizigers compenseren voor gemiste vluchten

Reizigers die vanaf 23 april hun vlucht hebben gemist door lange rijen op Schiphol, krijgen daarvoor een compensatie. Het gaat om kosten die niet al door de luchtvaartmaatschappij of reisverzekering vergoed worden. De regeling geldt ook voor gedupeerden van Eindhoven Airport, maar dan voor reizigers vanaf 23 mei. 

2 reacties

 • Japie lamers

  2 maanden geleden
  Dus de belasting betaler draait er voor op, want de staat is de grootste aandeelhouder van Schiphol.
 • Jessica Berends

  2 maanden geleden
  Nu gaan ze iedere claim individueel behandelen en waarschijnlijk worden ze allemaal om uiteenlopende redenen afgewezen. We weten immers allang hoe dat werkt in bureaucratisch Nederland. Schiphol heeft een kordate CEO nodig, geen gesjeesde politicus die goed kan theedrinken. Dan pas kun je echt problemen aanpakken of beter nog: voorkomen.
 1. Frank in opstand tegen vlaggenhangers die woonplaats kapen: ‘Meerderheid durft niets te zeggen’
  PREMIUM
  6

  Frank in opstand tegen vlaggenhan­gers die woonplaats kapen: ‘Meerder­heid durft niets te zeggen’

  Frank Hollaar, directielid van een sierteeltbedrijf kan niet langer zwijgen. Hij ergert zich kapot aan de omgekeerde protestvlaggen die al weken ongestraft aan vrijwel alle lantaarnpalen in zijn woonplaats hangen. Hij eist een gesprek met de burgemeester, die in zijn ogen ‘capituleert’ voor demonstranten. ,,Als je dit gaat gedogen, glij je steeds verder af. Dan wordt het wie het hardst roept.”
 2. Topman Belgisch leger wil militaire dienstplicht om dreiging Poetin, Nederland ziet dat niet zitten
  UPDATE

  Topman Belgisch leger wil militaire dienst­plicht om dreiging Poetin, Nederland ziet dat niet zitten

  Een herinvoering van de militaire dienstplicht, waar de topman van het Belgische leger vandaag voor pleit, staat in ons land niet op de planning. ,,Nederland heeft geen plannen om over te gaan tot een activering van een opkomstplicht, ook niet vanwege de huidige geopolitieke situatie”, laat Renske Piet, woordvoerder van staatssecretaris Van der Maat, in een reactie aan deze site weten. Ook de militaire vakbond VBM denkt dat een opkomstplicht met de huidige (financiële) middelen niet uitvoerbaar is.