Volledig scherm
De stiltekamer in de J.H. Donnerschool © ANP

School Romy: opnieuw een van ons

De school van de omgekomen Romy Nieuwburg heeft vandaag verslagen gereageerd op het nieuws dat het meisje en de jonge verdachte elkaar van school kenden. ,,Opnieuw 'een van ons', dus'', stelt directeur Jan Hofman van de J.H. Donnerschool in De Glind in een verklaring.

Quote

Wij hebben veel vragen. Ook veel nieuwe vragen

Jan Hofman, directeur school

De verslagenheid over de dood van Romy heeft door het nieuws 'een nieuwe lading gekregen', aldus Hofman. ,,Wij hebben, net als iedereen die met ons, en in het bijzonder met de ouders, familie en vrienden van Romy meeleeft, veel vragen. Ook veel nieuwe vragen.''

Misbruik
Het Openbaar Ministerie meldde vandaag dat de veertienjarige verdachte ervan wordt verdacht dat hij het meisje seksueel heeft misbruikt en om het leven heeft gebracht. De jongen uit de gemeente Ede wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De Glind, dat ongeveer 650 inwoners heeft, staat ook bekend als jeugddorp De Glind. Dit omdat het hele dorp is ingericht rondom jeugdzorg. Er wonen ongeveer 120 uit huis geplaatste kinderen. Verder maken ook zo'n honderd kinderen met complexe problematiek gebruik van de voorzieningen.

Ruim een kwart van de woonhuizen is een gezinsvervangend tehuis of een huis waar pleegouders kinderen opvangen. De jeugdzorg staat onder toezicht van de Rudolphstichting. Pas sinds kort wonen er ook wat andere gezinnen dan die van zorgverleners in het dorp. Ook de J.H. Donnerschool is een instelling voor kinderen die om allerlei redenen (tijdelijk) niet meer naar een reguliere school kunnen.