Naveltruitje. Beeld ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Naveltruitje. Beeld ter illustratie © Dreamstime

School ziet liever geen ‘blote’ kleding: ‘Docenten kunnen last hebben van meisje met diep decolleté’

pollNaveltruitjes, minirokjes of een wel érg zichtbaar decolleté. Is dat oké bij scholieren van 14 of 15 jaar oud? De Amersfoortse middelbare school Het Element ziet dat liever niet. Ouders kregen deze week per mail het verzoek om er op toe te zien dat hun kind, ook met deze hitte, in gepaste kleding naar school gaat. Maar is dat wel aan een school om zich daarmee te bemoeien?

16 reacties

 • G.J. Guilik

  1 maand geleden
  @Richy, Nee het zijn geen kleine kinderen maar desalniettemin kinderen. Het is te gek voor woorden dat een schoolhoofd zich hiermee bemoeid. Wat zullen mannen, die hier blijkbaar seksueel opgewonden van worden, problemen hebben met kinderen aan het strand of zwembad want daar zijn ze wel heel erg bloot. Niks van aantrekken meiden, wees gewoon jezelf en draag wat jij leuk vind. Dat sommige achterlijke kerels daar problemen mee hebben is hun probleem.
 • richy vervuurt

  1 maand geleden
  @patrick het zijn ook meiden van 14 15 16 jaar en die zijn vroeg volwassen en bij de meesten is alles al vol groeit dus het gaat niet om kleine kinderen.
 • Ewoud van de Wetering

  1 maand geleden
  Denk eens redelijk na. Het is nu eenmaal zo dat als we schaars gekleed rond lopen dit bij anderen iets doet. Dat is heel natuurlijk. En dat kan goed in de weg zitten bij het normaal dagelijks funtioneren. Het ontkennen daarvan is belachelijk.
 • richy vervuurt

  1 maand geleden
  Sorry voor alle voor standers van half naakt Ik heb er geen probleem mee maar als ik een leraar was en zo een jonge meid zit voor me in de klas en ook nog een beetje voor over gebogen dan worden mijn ogen ook afgeleid en als je dan kijkt want daar wachten ze op dan sta je op het internet als viespeuk.
 • patrick wijgman

  1 maand geleden
  …als je je als docent laat opgeilen door een kind van 11 jaar moet je gelijk je conclusie trekken……hulp zoeken en ontslag nemen. Ik stoor me meer aan kleine kinderen die dikke hoofddoeken en soepjurken moeten dragen (met dit weer ) omdat de fam. nog steeds denkt dat we ergens in de middeleeuwen leven….