Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Schooladvies lijkt niet om geluk van kind te draaien, maar om dromen van ouders

ColumnNynke de Jong schrijft deze week elke dag over wat haar bezighoudt.

Uit een onderzoek van DUO en deze krant onder achthonderd leraren, werkzaam in groep 8 of de brugklas van de middelbare school, blijkt dat heel wat ouders klagen over het schooladvies dat hun kind krijgt, en dan vooral wanneer het schooladvies te laag is. Om alsnog hun zin te krijgen, gaan ouders ver. Ze laten hun schatje een IQ-test maken, ze gaan op eigen houtje op gesprek op de middelbare school waar hun zoon of dochter naartoe wil. Een enkeling geeft zelfs een cadeau aan de docent om hem of haar om te kopen.

  1. Petitie tegen afsnijroute voor Formule 1-teams over strand naar circuit Zandvoort

    Petitie tegen afsnijrou­te voor Formule 1-teams over strand naar circuit Zandvoort

    Iets meer dan 3250 mensen hebben een online petitie getekend tegen de plannen om Formule 1-teams van Noordwijk over het strand naar het circuit bij Zandvoort te laten reizen. Drie teams zullen in Noordwijk logeren tijdens de Dutch Grand Prix begin mei. Het college van Noordwijk is bereid het vervoer over het strand onder voorwaarden mogelijk te maken, zodat ,,de supersterren van de Grand Prix nergens in een file komen vast te staan".
  2. Speelfilm Suriname en het coronavirus in de Ochtend Show to go

    Speelfilm Suriname en het coronavi­rus in de Ochtend Show to go

    Acteurs Rodney Lam en Rosita Dameri zijn morgen te gast in De Ochtend Show to go en zullen meer vertellen over het succes van de nieuwe film Suriname. Voorzitter Jurgen van der Hel van JOB MBO praat ons bij over de groeiende vraag naar mbo’ers op de arbeidsmarkt, met aanvullend commentaar van voorzitter van de MBO Raad Frank van Hout. De show wordt gepresenteerd door Manuel Venderbos en is vanaf 07:30 uur live te zien in onze app en op de site.