Schrikken: complete eendenfamilie steekt A12 over

Flink schrikken voor automobilisten op de A12 bij Maanderbroek vanmorgen: een complete eendenfamilie liep zo - tijdens de spits - de snelweg op om de riskante overtocht te maken. Gelukkig greep Rijkswaterstaat, die de eendjes had gezien via een camera, direct in. Alle eendjes hebben het gered. 

Quote

Kwik, Kwek en Kwak hebben het allemaal overleefd

Rijkswaterstaat

Op beelden die Rijkswaterstaat op Twitter heeft gezet is te zien hoe de vijf eendjes zonder vrees de snelweg op stappen. Een tweetal auto's moest uitwijken naar de linkerbaan en wist zo een botsing met zowel de pluizige beestjes als elkaar te voorkomen. ,,Kwik, Kwek en Kwak hebben het allemaal overleefd’’, aldus de verkeersdienst. 

Dat het zo goed is afgelopen is mede te danken aan de oplettendheid van Rijkswaterstaat, die de familie had gespot op een camera en direct de maximale snelheid had verlaagd naar 70 kilometer per uur. Ook werd de linkerbaan via een rood kruis afgesloten voor verkeer. 

De dienst prijst ook de oplettendheid van de automobilisten, die goed vooruit hebben gekeken. ,,Er waren wel wat remmende auto’s, maar iedereen was goed aan het opletten gelukkig.’’  

Volledig scherm
De eendjes sprongen zo de snelweg op. © Rijkswaterstaat
  1. Zaak terreurverdachten, onvrede over Eredivisietijden en beste bartender in De Ochtend Show to go

    Zaak terreurver­dach­ten, onvrede over Eredivisie­tij­den en beste bartender in De Ochtend Show to go

    In De Ochtend Show to go van maandag 19 augustus praat Cyril Rosman ons bij over de zaak van de terreurverdachten die vorig jaar opgepakt werden. Matthijs Keuning legt ons uit waarom voetbalsupporters ontevreden zijn met de nieuwe Eredivisietijden op zondagavond. Ook live in de studio is Tess Posthumus, die in 2018 uitgeroepen werd tot beste vrouwelijke bartender. De show wordt gepresenteerd door Hila Noorzai en is vanaf 7.30u live te zien in onze app en op deze site.